Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät AB söker Relätekniker

Om arbetsplatsen

Vårt uppdrag är att förvalta och utveckla elnätet i Västra Mälardalen med största möjliga leveranssäkerhet. Faktum är att kunderna i Mälarenergis elnät haft mindre än hälften så långa elavbrott (cirka 30 min/kund) som den genomsnittliga kunden i landet. Vår enhet består idag av 12 personer som arbetar som projektledare och tekniker. Tillsammans ansvarar för och arbetar med vårt egna elnät samt externa tjänster där vi arbetar mot exempelvis industrier. Nu söker vi en Relätekniker till vår grupp. 

Det viktigaste för oss är att vi utför våra uppdrag på ett säkert sätt, det innebär att alla har ett ansvar för att göra riskbedömningar innan ett jobb. Förutom säkerhet så tycker vi att det är viktigt att man trivs och har kul på jobbet! 

Dina arbetsuppgifter

Som Relätekniker kommer du att arbeta med:

  • Reläprovning
  • Idrifttagning
  • Byggnation av anläggningar
  • Felavhjälpning
     

 Du ansvarar sedan för din del i dokumentationen av utfört arbete. 

Din profil

Vi söker dig som har elkraftsutbildning från gymnasiet, YH eller högskola och du har arbetslivserfarenhet och god kunskap om hur reläskydd och selektivitetsplaner fungerar. Du har god kunskap i elkraftssystemets funktion. Du som söker har B-körkort. Svenska i tal och skrift är ett krav.

Du tar ansvar för ditt arbete, är initiativtagande och du ser till att alltid utföra ditt arbete på att säkert och kvalitativt sätt. Du arbetar noggrant, systematisk och du ser alltid till att göra det som krävs för att få jobbet gjort. Att arbeta självständigt som att som i grupp är något du trivs med. Vidare så ser vi att du har en god serviceförmåga och ser till kundens bästa i alla lägen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Vi kommer att börja arbeta aktivt med ansökningarna efter sista ansökningsdag.

Trevlig sommar!

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-08-09

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.