Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät AB söker Systemutvecklare

Om arbetsplatsen

Enheten Drift & underhåll ansvarar för drift av elnätet, planering av förebyggande underhåll, felavhjälpning samt utveckling och förvaltning av driftstödsystem. Generellt ökade krav på IT-säkerhet i allmänhet och OT-miljöer påverkar i allra högsta grad att nätverk byggs på ett säkert sätt samt övervakning av system så att säkerheten upprätthålls, så även på Mälarenergi Elnät AB.

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare kommer du driva delar av avdelningens utvecklingsarbete med inriktning mot driftstöd och kommunikation, nätverk och övervakningssystem. En stor del av tjänsten är att säkerställa att förvaltning av nätverk och olika OT-system följs upp kontinuerligt utifrån bestämda riktlinjer, enligt ledningssystem för IT-säkerhet, samt att följa upp att planerade åtgärder genomförts. Detta inkluderar kontakter med leverantörer och att ombesörja specifika förnyelsehov för utrustning, licenser, uppdateringar, systemförnyelse samt kravställande till rätt pris och bra kvalitet. Allt för en långsiktigt hållbarhet i systemförvaltningen.

I rollen ingår att aktivt delta i hantering av incidenter och felavhjälpning i våra övervakningssystem samt bistå i dagliga driften som systemstöd. Du deltar även i framtagande av riktlinjer, rutiner och instruktioner för våra olika system med fokus på säkerhet, tillgänglighet och prestanda.

Arbetsuppgifterna är varierande med både enskilda uppdrag och tillsammans i grupp, med inriktning på problemlösning för att kvalitetssäkra, upprätthålla och förbättra arbetsmetodiken och säkerhetsnivån i våra system.

Din profil

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och erfarenhet inom IT-system för nätdrift, samt erfarenhet av övervakningssystem (scada) i elnätsbranschen. Vi hoppas du har stor erfarenhet av arbete med IT-arkitektur, Windows, Linux-server samt utveckling och förvaltning av olika IT-plattformar med kompetens ang. säkerhetslösningar. Vi ser gärna att du tidigare har jobbat enligt någon vedertagen förvaltningsmodell såsom exempelvis pm3 eller ITIL, och även jobbat med ISO 27001och certifiering. B-körkort samt goda kunskaper i svenska är ett krav. 

Tjänsten innebär mycket självständigt arbete med förankringsarbete i och utanför den egna enheten, där nätverksbyggande, interaktion och entusiasm är viktiga delar. Du uppskattar utmaningen att få jobba från idé till färdig lösning, och har ett genuint intresse för IT-teknik och jobbar gärna handgripligen med systemen. Du kan se helheten och översätta verksamhetens behov till effektiva och säkra IT-lösningar.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-08-15

Kontakt

Martin Bensing
Enhetschef - Elnät Nätdrift Drift & Underhåll
021-39 53 54

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.