Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät söker Mätingenjör

Om arbetsplatsen

Avdelningen Marknad och Mättjänster har ett övergripande ansvar för Mälarenergi Elnät ABs kundrelationer och vi möter dagligen våra kunder i mätning, avräkning och debitering samt anslutningsärenden och externa tjänster. Vi är idag 38 personer på avdelningen som är uppdelad på Projekt och System, Mättjänster Drift, Mättjänster Fält samt Sälj och Marknad.

Arbetsuppgifter

I processen Mäta, Avräkna och Debitera så levererar vi mätvärden både till Elnät, Mälarenergikoncernen och externa kunder. Våra erbjudanden är bland annat insamlade mätvärden för t.ex. el, fjärrvärme, fjärrkyla och vatten vilket omfattar totalt cirka 140 000 mätpunkter. Vi är även delaktiga i ett av de största investeringsprojekten som kommer genomföras på Mälarenergi Elnät AB de närmsta åren. Nya krav kring mätvärdesinsamling driver ett utbyte av över 100 000 mätare i vårt nät.

Som mätingenjör tillhör du Driftgruppen som idag består av fem personer. Gruppen har ett gemensamt ansvar för allt från en monterad mätare i fält, via mätvärdesinsamling samt avräkning och rapportering, fram till faktura hos kund. Då processen är komplex och elmarknaden är föränderlig, så kommer arbetsuppgifterna över tid förändras. Arbetsuppgifterna är idag en blandning av repetitiva uppgifter samt problemlösning, utveckling och förbättringsarbete i ett högt tempo.

Din profil

Du skall ha arbetat med olika typer av IT-system och gärna även med förbättringsarbete. Då energibranschen idag präglas av automatisering och digitalisering ser vi gärna att du har erfarenhet inom dessa områden. Det är meriterande om du har läst en teknisk eftergymnasial utbildning.


Som mätingenjör behöver man vara stresstålig och klara av att hantera flera uppgifter samtidigt och detta med bibehållen noggrannhet och stort kundfokus. Vid månadsbryten kan det vara mycket att göra och då gäller det att hålla sig lugn och fokusera på att hålla en hög kvalitet i arbetet. Du ska kunna se förbättringsmöjligheter, både processeffektivisering och nya innovativa lösningar, som du gärna driver i hamn. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2019-09-18

Kontakt

Katarina Lundquist
Enhetschef - Elnät Marknad & Mättjänster - Mättjänster Drift
021-395510

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 165 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.