Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi Elnät söker Mättekniker/kontrollant till Köping och Västerås

Om arbetsplatsen

Avdelningen Marknad och Mättjänster har idag 40 medarbetare. Vi levererar mätvärden både till Elnät, Mälarenergikoncernen och externa kunder. Våra erbjudanden är bland annat insamlade mätvärden för t.ex. el, fjärrvärme, fjärrkyla och vatten. Totalt omfattar det cirka 140 000 mätpunkter. I Mättjänsters åtagande ingår både nyinstallation och servicearbeten av elmätare och kommunikationsutrustning. Dessutom utför vi verifieringar. Vi är även delaktiga i ett av de största investeringsprojekten som kommer genomföras på Mälarenergi Elnät AB de närmsta åren. Nya krav kring mätvärdesinsamling driver ett utbyte av över 100 000 mätare i vårt nät.    

Dina arbetsuppgifter

Som mättekniker på Mättjänster kommer du att ingå i enheten Mättjänster Fält som idag består av tolv personer. Gruppen arbetar till stor del i vår huvudprocess Mäta, Avräkna och Debitera. Detta innebär ett gemensamt ansvar för allt från en monterad mätare i fält, via mätvärdesinsamling samt avräkning och rapportering, fram till faktura hos kund. Arbetet i fält omfattar framför allt uppsättning av elmätare, elinstallationer och arbete med mätinsamlingssystemens utrustningar. Dessutom utförs ombyggnationer av anläggningar på lågspänning.

Tjänsten kommer även innefatta aansvar för att kontrollera Kategori 2 mätare, lågspänning 80A och uppåt. Dessa mätare ska kontrolleras vi nyinstallationsamt återkommande vart 6e år. Arbetet innefattar beräkningar och dokumentation av kontrollresultat.

Tjänstgöringsort Västerås och Köping. Vi söker 1 mättekniker till Västerås och 1 till Köping. 

Din profil

För att lyckas i rollen som mättekniker så ska du vara installationselektriker. Meriterande är om du är serviceelektriker och/eller har erfarenhet av verifieringar av mätsystem enligt kategori 2. Saknar du erfarenhet av verfieringar av mätsystem enligt kategori 2 så finns en utbildningsplan för att bli godkänd att utföra dessa kontroller.

Vidare ser vi att du har mycket goda datakunskaper och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Körkort B är ett krav och du kommer att ha tillgång till företagsbil.   Som mättekniker behöver man vara lösningsfokuserad, noggrann och ha stort kundfokus då man dagligen träffar Mälarenergis kunder. Det är viktigt att kunna arbeta självständigt samtidigt som samarbetet med din grupp är en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.   

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.  

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2020-10-31

Kontakt

Fredrik Larsson
Enhetschef - Elnät Marknad och mättjänster Mätjänster Fält
021-39 56 18

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.