Gå till innehållet

Mälarenergi Elnät söker Projektör

Vi på Mälarenergi gör skillnad på riktigt och lever efter våra värderingar - Vi vill framåt, vi är modiga och vi bryr oss. Hos oss erbjuds du en välkomnande arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och karriär. Vi erbjuder en arbetsplats värd att resa till samtidigt som vi skapar möjligheter till en flexibel arbetsplats som främjar balansen i livet och skapar goda möjligheter till effektivt resursutnyttjande.

Om arbetsplatsen

Mälarenergi Elnät AB har de kommande åren en offensiv investeringsbudget för att möta framtidens utmaningar. Utmaningar såsom ett växande effektbehov, införandet av ny samhällsteknik, elleveranser i rätt tid och till rätt pris samt nya förväntningar från våra kunder och övriga intressenter i ett högexpansivt Mälardalen. Genom att genomföra ett stort antal projekt med stor spännvidd i komplexitet och omfattning skapar vi rätt förutsättningar för ett välfungerande samhälle. Energiomställningen och expansionen i nätet ställer helt nya krav som fordrar nya lösningar, det är där du kommer in i bilden som tillsammans med dina övriga kollegor på projektavdelningen har en stor och viktig roll.

Enheten projektering består idag av tjugo stycken projektörer som tillsammans med projektledare, uppdragsledare och konstruktörer bildar projektavdelningen på Mälarenergi Elnät AB. På enheten projektering är vi måna om att det är vi som tillsammans skapar förutsättningarna ett väl utfört projekt genom att hjälpa varandra och dela med oss av våra erfarenheter. Jag som ansvarig enhetschef strävar efter att få alla medarbetare att trivas och att utvecklas i sin roll så att vi tillsammans får verksamheten att utvecklas.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som projektör/beredare kommer du att ha ett nära samarbete med bland annat projektledare, nätplanerare, konstruktörer och uppdragsledare för att säkerställa att projektering och beredning utförs så att investeringsprojekten når sina mål. En av utmaningarna i detta är att hitta balansen i projekteringen utifrån kundpåverkan, säkerhet, kostnadseffektivitet, hållbarhet och effektivitet.

Det är du som projektör som står för den tekniska kompetensen i våra projekt. Genom att utföra nätberäkningar och rita upp de nya anläggningsdelarna i vårt nätinformationssystem dimensionerar, planerar och konstruerar du det nya nätet och sätter omfattningen i projektet.

I det initiala skedet skapar du dig en bild av projektets övriga förutsättningar genom att studera befintlig bebyggelse, fastighetsgränser, markegenskaper, fornlämningar, biotoper och övrig infrastruktur. Genom en fältberedning fastslår du detaljerna från projekteringe, till exempel för att hitta den mest optimala platsen och metoden för att korsa en väg eller järnväg, hur vi med minst inverkan gör intrång i en villaträdgård, tar hänsyn till bebyggelse, markegenskaper och trafik i valet av schaktvägar. Du träffar markägare, företagsrepresentanter, kommuner och myndigheter och upprättar avtal, tillstånd, kartor och kalkyler samt alla andra erforderliga underlag för projektet.

Som projektör så kommer du, beroende på komplexitet och storlek, att hantera allt ifrån ett fåtal till ett flertalet olika projekt. Vidare så kommer du att ha möjlighet att leda och delta i verksamhetsutvecklingen, både lokalt i det arbetet som i vardagen påverkar dig själv och dina närmsta kollegor men även i företags- eller koncerngemensamma satsningar och samarbeten som spänner sig mellan flera avdelningar och andra bolag.

Din profil

Vi söker dig som har en flerårig tidigare erfarenhet i roller som projektör eller beredare inom distributionsnät. Alternativt du som genom annan befattning har väldigt god insikt och förståelse för projektering och beredning av ett distributionselnät till exempel som distributionselektriker eller nätplanerare.  

  • Du har ett stort personligt engagemang, genom ett tydligt självledarskap tar du personligen ansvar för din egen utveckling och dina arbetsuppgifter
  • Du känner en stor passion för att vara med och bidra till en viktig samhällsfunktion genom att värna för våra kunder och genom att se hur ditt arbete bidrar till en större helhet
  • Du har en "går att lösa" attityd och räds inte att anta ny utmaningar
  • Du har goda egenskaper för att arbeta och samverka i ett team men fungerar även individuellt
  • Du är duktig på att prioritera och ta egna beslut
  • Du är van att arbeta under press och har metoder för att följa en tidsplan genom att planera ditt arbete

Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi! Är du nyfiken på hur vi gör det kan du läsa om det i vår blogg Tillsammans mot framtidens samhälle.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, vilket gör att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-08-27

Kontakt

David Höglund
Enhetschef
076 495 43 43

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.