Gå till innehållet

Mälarenergi söker Arbetsmiljösamordnare till Distributionsnät Vatten

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Om arbetsplatsen

Nu söker vi en arbetsmiljösamordnare till Distributionsnät vatten. Placering för tjänsten är inom avdelningen Distributionsnät. Du rapporterar till Chef för avdelningen där du ingår i en stab innefattandes föreliggande tjänst, controller samt chef för avdelningen. VA-verksamheten inom Mälarenergi är på väg att regionaliseras tillsammans med grannkommuner och kommer då att bli ett dotterbolag till Mälarenergi. Bolaget kommer att heta Mälarenergi Vatten AB och bildas i januari 2022 men verksamhetsövergång blir tidigast den 1 april 2022. I samband med verksamhetsövergången kommer tjänsten att flyttas till en enhet där arbetsmiljösamordnare, miljöingenjörer och administratörer samlats, kallad ”Kund och hållbarhet”. Denna befattning kommer således att arbeta i nära samarbete med befintliga arbetsmiljösamordnare, miljöingenjörer och administratörer i VA-bolagets Hållbarhetsgrupp. Gruppen består av fem personer där det dagliga arbetet fördelas av gruppens teamledare.

Dina arbetsuppgifter

Som arbetsmiljösamordnare ansvarar du för samordning, drift och utveckling av Mälarenergis arbetsmiljöprocess med huvudansvar mot avdelningen Distributionsnät. Du ansvarar för ett enhetligt och systematiskt arbetsmiljöarbete som säkerställer lagefterlevnad samt förebygger och reducerar ohälsa och risker.

Mälarenergi står i begrepp att, tillsammans med Surahammar och Hallstahammar, bilda ett VA-bolag. Vid verksamhetsövergången till VA-bolaget kommer du att ingå i enheten kund och hållbarhet. Exempel på arbetsuppgifter inom tjänsten är att ansvara för uppföljning och rapportering av tillstånd, avvikelser, risker, tillbud och olyckor liksom att genomföra riskbedömningar och årlig lagkontroll. Tjänsten innefattar även att medverka i arbetet med efterlevnad av iso-krav och framtagande av mål avseende arbetsmiljö liksom måluppföljning.

Din profil

Vi ser att du är utbildad arbetsmiljöingenjör eller har motsvarande kompetens. Vi vill att du har goda kunskaper inom arbetsmiljölagstiftning samt har mycket goda datakunskaper inom Officepaketet.

För att trivas och lyckas i rollen som arbetsmiljösamordnare så gillar du att leda, driva och få saker att hända. Du drivs av att uppnå goda resultat och har ett ifrågasättande förhållningssätt med målet att hela tiden förbättra och effektivisera. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter, anpassa dig till ändrade omständigheter och nya situationer samt trivs med att ha många arbetsuppgifter igång samtidigt. Du är van att förankra beslut och arbetssätt på olika nivåer i organisationen och i skiftande miljöer. Som person skapar du lätt goda relationer genom din lyhördhet, ödmjukhet och höga servicegrad. Du är trygg i dig själv och har lätt för att kommunicera på ett naturligt och effektivt sätt. Givetvis är du ansvarsfull, har humor och tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 3 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.


Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-01-23

Kontakt

Martin Lindström
Avdelningchef Distributionsnät Vatten
073-866 76 38


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.