Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi söker Avdelningschef för Energitjänster

Om arbetsplatsen

Energitjänster erbjuder en rad olika tjänster inom området elektrifiering, energieffektivisering, entreprenader och konsulttjänster. Målgruppen vi arbetar med är främst företagskunder och till viss del med privatkunder. Marknadsområdet är Mälardalen där fastighetsägare, bostäder, kommersiella lokaler, industrier samt transportsektorn. Försäljning och leveranser sker ofta tillsammans med olika affärsområden och våra dotterbolag, vi utvecklar nya tjänster till marknaden, skapar goda kundrelationer och till en hög kundnöjdhet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill axla rollen som Avdelningschef för Energitjänster och därmed driva och utveckla Energitjänsters tjänsteutveckling samt leverans till våra kunder. Du rapporterar till affärsområdeschef inom Marknad och Försäljning och kommer att ingå i affärsområdets ledningsgrupp. Tillsammans med Marknad och Försäljnings ledning sätter du mål och utformar strategier för hur Energitjänster ska utvecklas. Som avdelningschef, Energitjänster har du fullt personalansvar samt ansvar för budget- och prognosarbetet. Du har ett tydligt ansvar för Energitjänsters leveranser, det är upp till dig att organisera och leda det arbetet för att nå målsättningarna. Du ser till att gruppen som helhet levererar goda resultat.

Din profil

Vi söker dig som har en högskolebakgrund inom energi- eller fastighetsområdet eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har ledarerfarenhet och det är meriterande om du tidigare har drivit och lett medarbetare i förändring. Med erfarenhet från tjänsteutveckling, försäljning och förhandling ser vi att du kan stötta dina medarbetare och bidra till verksamhetens utveckling. Du har god teknisk förståelse och kunskap om avtalsrelaterade frågor, och det är meriterande om du har erfarenhet av energilösningar inom fastighet eller industri.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är en entusiasmerande ledare med starkt intresse för att utveckla nya och befintliga tjänster med dina medarbetare. Vi vill att du är relationsskapande och ser förändringar som en möjlighet och kan leda din grupp genom en förändring. Du har ett stort engagemang för tjänsteutveckling, kvalitet och kundservice. Du är affärsmässig och har stort fokus på leverans i kombination med ett långsiktigt tänkande. Vi ser att du har ett vinnande och förtroendeingivande sätt med talang för att skapa en positiv och energifylld miljö.


Vi ser gärna att du identifierar dig med våra värderingar; Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss! 

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-09-29

Kontakt

Lars Nilsson
Affärsområdeschef Marknad och Försäljning
021-395059


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.