Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi söker chef för HR och Hållbarhet

 

Vill du leda arbetet med HR- och hållbarhetsfrågor hos Mälarenergi och samtidigt bidra till att bygga framtidens samhälle?

Om arbetsplatsen

Vi ska attrahera människor som delar våra värderingar samt har potentialen och viljan att utvecklas med Mälarenergi. Som chef för HR och Hållbarhet erbjuds du en spännande roll i en mångfacetterad verksamhet där du får vara drivande i det fortsatta arbetet med att leda och utveckla verksamheten, stödja i utveckling av medarbetare och chefer samt driva och stärka koncernens kultur.

Dina arbetsuppgifter

Som medlem i koncernens ledningsgrupp samt chef över HR och Hållbarhet bidrar du aktivt med kunskap och stöd med syfte att bibehålla ett högt engagemang hos medarbetarna. Du har ett övergripande ansvar för Mälarenergis HR och hållbarhetsarbete och förväntas utveckla och driva det till nästa nivå med den målbild som är satt till 2024. Du har personal- och verksamhetsansvar för ca 20 personer och ansvarar bland annat för att driva ledarstrategin, ledarutvecklingen, samt utvecklar och driver arbetet med kompetensförsörjningen. Du agerar stöd till avdelningschefen för hållbarhet i dennes uppdrag med ansvar för koncernens ledningssystem inom områdena säkerhet, miljö, arbetsmiljö och kvalitet, (SMAK).

Tjänsten kommer att ha fokus på organisationsutveckling och kulturförflyttning, och du leder verksamheten genom de fyra områdena:

  • Stärka ledarskapet
  • Utveckla självledarskapet
  • Attraktiv arbetsgivare
  • Konkurrenskraftig kompetens

Du rapporterar till VD och sitter med i koncernens ledningsgrupp.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom HR med erfarenhet av förändringsledning och strategiarbete, gärna inom kultur- och värdegrundsarbete.

I ditt ledarskap coachar och inspirerar du medarbetare och chefer, är rådgivande och har en förmåga att se till den enskildes förmåga och kompetens. Du är tydlig och får människor med dig att se värdet i det du förmedlar. Genom driv, engagemang och delaktighet identifierar du mål, strategier och handlingsplaner. Det med syfte att ge organisationen och dina medarbetare det bästa förutsättningarna. Som person är du trygg i dig själv, lyhörd och en tydlig kommunikatör som är relationsskapande och trivs i mötet med människor.

Du har förmågan att se helheten i olika situationer och har ett tydligt kund- och affärsfokus.

Vad erbjuder vi dig?

Mälarenergi är ett företag med ett starkt varumärke och befinner sig i en mycket intressant utvecklingsfas. Här har du möjlighet att sätta din prägel och bli en nyckelspelare i koncernens fortsatta arbete till hållbart samhälle.

Vi ser gärna att du identifierar dig med våra värderingar; Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss!

Låter det intressant? Mälarenergi har valt att samarbeta med Jefferson Wells i den här rekryteringen, sök här:

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-08-23

Kontakt

Marie Gutke
Rekryteringskonsult Jefferson Wells


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.