Gå till innehållet

Mälarenergi söker en Automationsingenjör med rollen som Systemtekniker

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas. 

Nu söker vi en automationsingenjör inom området processautomation kraftvärme produktion.

Om arbetsplatsen

Du ingår i Operativ Teknik (OT)-gruppen på Anläggningsteknik och ansvarar för det driftnära underhållet av de system som ingår i OT-Gruppens förvaltning som innefattar alla de delsystem som behövs för att styra och övervaka kraftvärmeverkets process.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med systemansvariga, PLC-programmerare och systemadministratörer är du den som ser till att systemet fungerar när det väl tagits i drift i anläggningen. Du kommer att sköta det mest kvalificerade underhållet av OT-komponenter ute i anläggningen och i systemen. Det är bland annat backup av PLC: er, säkerhetspatchning av arbetsstationer, uppgradering av programvara i switchar, genomgång av händelseloggar och systemlarmlistor samt visuell kontroll av hårdvarukomponenter och kablage i fält, datorrum och i kontrollrum.

Din profil

Vi ser att du är utbildad ingenjör med flera års erfarenhet som automationsingenjör inom processindustrin. Du har erfarenhet av felsökning och idrifttagning i komplexa DCS miljöer. Goda kunskaper i att arbeta i virtualiserade Windows-/Linuxmiljöer samt om systemens hårdvara, PLC: er, FRO, I/O-moduler, nätverkskomponenter etc. Meriterande är om du har kunskap/erfarenhet av styrsystemet 800xA.

Din drivkraft, nyfikenhet och ditt service mind är några av framgångsfaktorerna för att lyckas i denna roll. Du arbetar på ett systematiskt sätt, är flexibel och en riktigt bra lagspelare.
Dessutom har du:

  • Erfarenhet från automation inom processindustrin, gärna kraftvärme.
  • Dokumenterad erfarenhet och goda kunskaper inom Windows-/Linuxmiljöer
  • Meriterande är erfarenhet av PLC/DCS-system (t.ex. Siemens PCS7 eller ABB 800xA) och/eller SCADA-system.
  • Du har minst eftergymnasial utbildning inom ett för oss relevant område, förslagsvis Teknik/Ingenjörsexamen och eller likvärdig arbetslivserfarenhet inom området.

Vi kan erbjuda dig möjligheter till att utvecklas på en arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och tillsammans med andra inom affärsområdet bygga upp en väl fungerande organisation och OT verksamhet.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

 


Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen innebär det krav på svensk medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.


Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-01-23

Kontakt

Rikard Sigstad
Teamledare - Värme Produktion OT & Konstruktion
021-39 53 44


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.