Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi söker Fastighetschef

Nu söker vi en chef som vill vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av Mälarenergikoncernens fastighetsbestånd.

Om arbetsplatsen

Fastighetsavdelningen ansvarar för Mälarenergikoncernens fastighetsfrågor i sin helhet, såväl byggnader som mark. Det innebär ett övergripande och strategiskt ansvar för koordinering, drift, förvaltning och förädling av koncernens fastighetsbestånd samt även arbetsplatsanknutna tjänster såsom lokalvård, möteslokaler, reception och posthantering.

På avdelningen är man totalt 7 medarbetare som består av fastighetsförvaltare, tekniska förvaltare och fastighetstekniker som jobbar som ett väl sammansvetsat team. Därtill tillkommer outsourcad receptionsverksamhet samt konsulter vid specifika behov.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att styra, leda och utveckla arbetet inom avdelningen Fastighet. I din roll arbetar du aktivt med att identifiera behov, strategiskt planera och vara drivande i att utveckla verksamheten. I rollen som avdelningschef Fastighet arbetar du löpande med lokalresursplanering och optimering av koncernens lokaler. Du har personal- och budgetansvar och ingår i ledningsgruppen för koncernfunktionen Affärsstöd. . I rollen har du även det övergripande fastighetsägaransvaret vilket innebär att du bland annat äger processen kring hyresavtal, försäljning av fastigheter, underhållsplanering samt uppföljning, förhandling och kontroll av leverantörer, entreprenörer och hyresvärdar.

Frågorna spänner över ett brett område i samråd och kommunikation med Mälarenergis olika affärsområden och dotterbolag. En av avdelningens viktiga utvecklingsmål är att jobba för utveckling av hållbara fastigheter.

Du rapporterar till koncernens CFO som också är funktionschef Affärsstöd.

Din profil

För att lyckas i rollen är du en tydlig och engagerad ledare som har förmågan att motivera medarbetare och ge dem ansvar, råd, stöd och därigenom skapar laganda. Då rollen innebär många kontaktytor inom och utanför koncernen krävs det att du är relationsskapande och duktig på att både kommunicera och samarbeta. Du har förmågan att förstå andras behov, skapar trovärdighet och kommer snabbt från behov till lösning genom att planera och organisera de resurser som behövs för att utföra uppgifter.

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet från fastighetsbranschen. Har du erfarenhet av fastighetsförvaltning är det starkt meriterande likväl om du har vana av projektledning.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Vi kommer att börja arbeta aktivt med ansökningarna efter sista ansökningsdag.

 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-08-15

Kontakt

Mikael Fändrik
Funktionschef Affärsstöd
021-39 51 83


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.