Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi söker Underhållsledare VA

 

Om arbetsplatsen

Avdelningen Distributionsnät ansvarar för drift och underhåll av koncernens FV-, kyla- och VA-nät. Vi är fem enheter inom avdelningen. Enheten Förebyggande underhåll sköter underhållet på distributionsnätet. Du kommer att ingå i ett team med 10 kollegor varav hälften arbetar inom VA. Under veckovisa driftmöten kommer du att presentera föreliggande läge på underhållsplanen och förbereda och delegera arbetsuppgifter. I dina arbetsuppgifter ingår också att hålla koll på att entreprenörer gör det de ska och kunna följa upp budgetar.

Att förvalta ett VA-system är ett stort och viktigt uppdrag. Vi har ett planerat och långsiktigt tänkande samt en ekonomisk och resursmässig planering för att sköta det förebyggande underhållet. Västerås växer och därmed även infrastrukturen och behovet av underhåll. Vi vill därför förstärka vårt team med en underhållsledare inom VA.

Som underhållsledare kommer du vara med att ta fram och utveckla befintliga underhållsplaner och underhållsstrategier. Vi strävar efter att vara ett företag i framkant vad gäller teknik och ser även ett behov av en mer digitaliserad underhållsplan.

Det ställs högre krav på våra vattenmiljöer samtidigt som klimatet förändras. Dagvatten blir en allt viktigare fråga som vi aktivt måste arbeta med på både kort och lång sikt. Inom vår region är Mälarenergi en viktig del för att driva detta arbete framåt. För att uppnå en långsiktigt hållbar dagvattenhantering i Västerås ser vi att det ingår i din roll att övervaka dagvattenfrågan inom Mälarenergi. Detta genom att delta i de dagvattenforum som Mälarenergi har samt se till att underhållet av våra dagvattenanläggningar regelbundet hanteras.

Dina arbetsuppgifter

Som Underhållsledare kommer du att leda och följa upp det förebyggande underhållet. Det innebär bland annat att du kommer att:
• Ta fram underhållsplaner/strategier.
• Utveckla digital lösning för uppföljning/planering av underhåll
• Delta i veckovisa driftmöten med personalen
• Delegera och följa upp arbeten både internt och externt
• Sköta kontakter med entreprenörer samt följa upp ekonomiskt
• Kontinuerligt planera och utveckla avdelningarnas FU-arbete för att få en optimal fördelning av arbetsuppgifterna.
• Delta i avdelningens budgetarbete.
 

Din profil

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial teknisk utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i tjänsten ser vi det som viktigt att du besitter en god teknisk förståelse med fördel också grundläggande kompetens inom VA-området eller likvärdig erfarenhet som kan vara relevant för rollen. Det är meriterande om du arbetat med någon typ av databaserat underhållssystem samt har grundläggande erfarenhet av arbetsledning. B-körkort är ett krav.

Som person är du mål- och resultatinriktad, har god samarbetsförmåga och är kvalitetsmedveten. Du är strukturerad och identifierar och organiserar de resurser som behövs för att utföra underhållet. För att trivas tillsammans med oss är det är viktigt att du tycker om samarbete med andra, både internt och externt. Arbetet innebär en del fältarbeten såsom att kontrollera dammar, diken ut/inlopp för att få en förståelse av vilket underhållsarbete som krävs för anläggningen. Därför är det viktigt att du trivs med ett varierat arbete både på kontor och i fält.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen innebär det krav på svensk medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-01-24

Kontakt

Martin Lindström
Enhetschef Distributionsnät
021-39 51 90


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.