Gå till innehållet

Mälarenergi söker VA-ingenjör dagvatten

Västerås är en stad där många vill bo och leva. Det ställs högre krav på våra vattenmiljöer samtidigt som klimatet förändras. Dagvatten blir en allt viktigare fråga som vi måste arbeta aktivt med på kort och lång sikt. 

För att uppnå en långsiktigt hållbar dagvattenhantering i Västerås söker Mälarenergi Vatten en VA-ingenjör.

Om arbetsplatsen

Du kommer att ingå i enheten Exploatering och planering. Enheten ansvarar bland annat för VA-ledningsnäten, nyanslutningar och dagvattenfrågor. Du blir spelare i ett lag som har kul på jobbet och hjälper varandra. Du får en chef som ger dig stort förtroende och mycket eget ansvar.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med en kollega kommer du att arbeta för att skapa bästa möjliga dagvattenhantering för miljö och samhälle. Som sakkunnig i dagvattenfrågor blir du en viktig spelare i samarbetet med kommunen och som stöd till kollegor och kunder. Du medverkar i arbetet med detaljplaner och exploateringar och ansvarar för planering och utveckling av nya och befintliga dagvattenanläggningar i staden.

Dina uppgifter är varierade med långsiktigt och strategiskt arbete och samtidigt dagliga kontakter med invånare, konsulter, projektledare, entreprenörer och myndigheter.

Din profil

Vi söker dig som har en VA-teknisk utbildning inom Miljö- och vatten, Samhällsbyggnadsteknik eller motsvarande samt erfarenhet från liknande arbete. För att trivas i rollen bör du tycka om att arbeta långsiktigt med planering och strategier liksom att vara mer hands-on och svara på frågor från såväl dina kollegor som våra kunder.

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad och vill ha ett varierande och utvecklande arbete. Du trivs med att arbeta självständigt men är också en lagspelare som tycker om att samarbeta med andra. Du har ett intresse för tekniska lösningar, drivs av att förändra och utveckla samt är serviceinriktad. Vi söker dig som har en mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort och goda datakunskaper är ett krav.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modig och Vi bryr oss.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2023-06-04

Kontakt

Gustav Myhrman
Enhetschef - Mälarenergi Vatten AB
021-399155

Mälarenergi utgör en vital del av samhället genom att leverera grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv. Just nu står vi inför vår största utmaning någonsin, att anpassa verksamheten så att vi kan lämna efter oss en hållbar värld till framtida generationer. Senast 2035 ska vi leverera energi med noll utsläpp av fossil koldioxid. Var med oss på Resan mot noll!