Gå till innehållet
Meny

Mälarenergi söker VA-ingenjör

Nu erbjuder vi dig som är ny i VA-branschen att börja din karriär och växa och utvecklas tillsammans med oss.

Om arbetsplatsen

Du kommer att ingå i avdelningen Marknad och distribution som bland annat ansvarar för VA-ledningsnäten, nyanslutningar och dagvattenfrågor. Du blir spelare i ett lag som har kul på jobbet och hjälper varandra. Du får en chef som ger dig stort förtroende och mycket ansvar.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar arbete med anslutningar till vatten och avlopp samt utredningar och kundfrågor. Du hanterar ärenden från början till slut, kundkontakter, dagvattenfrågor, platsbesök, beställer anslutningar, förmedlar förbindelsepunkter och fakturerar. Dina ärenden kan vara allt från enstaka villor till flerbostadshus och industrier. Du arbetar nära kunderna och hjälper dem med teknisk kompetens och säkerställer att de får rätt information. Du arbetar även i nära samarbete med övriga medarbetare inom avdelningen som bland annat ansvarar för VA-ledningsnäten, dagvatten- och exploateringsfrågor. Du kommer också att svara på remisser och medverka vid informationsmöten. I tjänsten ingår mycket kontakter, både internt, med kunder och entreprenörer liksom Västerås stads olika förvaltningar.

Du ingår i vår kundgrupp med en teamledare och kollegor som arbetar med kundrelaterade frågor. Inom gruppen hjälps vi åt för att arbeta så effektivt som möjligt.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot miljö och vatten eller liknande. Vi vill gärna att du har ett engagemang för VA-frågor. Svenska i tal och skrift och goda datakunskaper är ett krav.

För att lyckas i rollen så ser vi att du är en utåtriktad och social person som lätt anpassar dig till nya miljöer. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är självklart för dig att alltid ge bästa service till kunden och du har vilja och förmåga att hitta lösningar. Du tar initiativ och driver ditt arbete framåt genom att ha en god organisationsförmåga, vara noggrann och har lätt att samarbeta.

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåt, Vi är modig och Vi bryr oss.

Vi kommer att börja arbeta aktivt med ansökningarna efter sista ansökningsdag. 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi. Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2021-08-12

Kontakt

Frida Nolkrantz
Avdelningschef- Vatten Marknad & Distribution
021-395160


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.