Gå till innehållet

Mälarenergi Vatten AB, Enheten Avloppsrening söker Teamledare

Om arbetsplatsen

Mälarenergi Vatten AB är ett nybildat dotterbolag inom Mälarenergikoncernen med ansvar för produktion och distribution av dricksvatten jämte avloppsvattenhantering i Västerås, Hallstahammar och Surahammars kommuner. Vi utför drift, underhåll och utveckling av anläggningar och nät, exploatering samt projektgenomföranden i de tre kommunerna.

Enheten Avloppsrening ansvarar för drift- och underhåll av avloppsreningsverken dvs att på ett hållbart sätt rena spillvattnet i våra avloppsreningsverk samt underhålla anläggningarna. Arbetet utgår utifrån kriterierna miljö, ekonomi och leveranskvalitet så att verksamhetens villkorskrav uppfylls idag och i framtiden.​

Enheten består idag av 12 kollegor som ansvarar för drift och underhåll av våra verk runt om i kommunerna.

I samarbete med närmaste chef leder, fördelar och prioriterar du det dagliga arbetet. Vidare agerar du bollplank, är rådgivande samt ger feedback och stöd i verksamhetsnära frågor. I arbetet ingår delvis praktiskt arbete inkl. beredskap.

Dina arbetsuppgifter

I samarbete med närmaste chef leder, fördelar och prioriterar du det dagliga drift- och underhållsarbetet på våra avloppsreningsverk. Du kommer att ta ansvar för den operativa verksamheten, bemanning, ledigheter och den dagliga driften inklusive att utbilda, handleda och ge feedback till medarbetare. Vidare agerar du bollplank, är rådgivande och stöd i verksamhetsnära frågor. Teamledaren säkerställer att rutiner, instruktioner och riktlinjer följs och uppdateras. I rollen ingår uppföljning av den dagliga verksamheten och dess mål.

I arbetet ingår att bidra och delta i framtagande av verksamhetens strategier, handlingsplaner inklusive budget tillsammans med chef.

I tjänsten ingår beredskap ca var sjätte vecka, vilket innebär att du tex behöver åka på larm utanför ordinarie arbetstid. 

Din profil

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial teknisk utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. För att lyckas i det här uppdraget har du tidigare varit ledare, du är således van att leda och har en god teknisk förståelse inom området samt har vana att jobba i en föränderlig miljö. Vi ser att du har erfarenhet från processindustrin och/eller kommunalteknisk verksamhet. B-körkort är ett krav.

Genom mod, engagemang och transparens leder du det operativa arbetet tillsammans med din grupp. Som person är du trygg i dig själv, lyhörd, kommunikativ och har förmågan att få med sig människor.

Arbetet innebär en del praktiska arbeten därför är det viktigt att du trivs med ett varierat arbete både på kontor och av praktiskt arbete.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Övrigt

Mälarenergi Vatten AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-06-06

Kontakt

Anna Lindkvist
Avdelningschef - Vatten Avloppsrening , Kungsängsverket
021-39 51 44


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.