Gå till innehållet

Mälarenergi Vatten AB, Produktion Produktionsutveckling söker Systemingenjör

Vi på Mälarenergi gör skillnad på riktigt och lever efter våra värderingar - Vi vill framåt, vi är modiga och vi bryr oss. Hos oss erbjuds du en välkomnande arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och karriär. Vi erbjuder en arbetsplats värd att resa till samtidigt som vi skapar möjligheter till en flexibel arbetsplats som främjar balansen i livet och skapar goda möjligheter till effektivt resursutnyttjande.

Om arbetsplatsen

Mälarenergi Vatten AB är ett nybildat dotterbolag inom Mälarenergikoncernen med ansvar för produktion och distribution av dricksvatten och avloppsvattenhantering i Västerås, Hallstahammar och Surahammars kommuner. Vi utför drift, underhåll och utveckling av anläggningar och nät, exploatering samt projektgenomföranden i de tre kommunerna.

Team Produktionsutveckling tillhör Avdelningen Produktion som utvecklar och stödjer produktionsanläggningarna med elinstallationer, elkonstruktion, programmering av styrsystem samt systemrelaterade kommunikationsfrågor kopplat till verksamheterna.
Vi ser i dag ett utökat behov inom säker kommunikation samt integrering av olika digitala lösningar i vår verksamhet för att möte framtidens krav vilket gör att vi nu söker dig som idag arbetar som systemingenjör.

Avdelningen Produktion består av ca 30 medarbetare varav Produktionsutveckling är ett team med 6 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som systemingenjör kommer du att ansvara för våra OT-system, IOT och  verksamhetens data lake, både vad gäller drift, underhåll, utveckling samt säkerhetsrelaterade frågor kopplade till systemen.

I arbetet ingår även ansvar för systemdesign, kommunikationslösningar inkl. integration mellan system och nätverksarkitektur.

Andra arbetsuppgifter som också ingår är:

  • Systemarbete - analysera data, tolka krav från verksamheten och kravställare
  • Felsökning och teknisk support
  • Dokumentation av eget arbete

Omvärldsbevakning är en viktig del i arbetet då vi ser att området utvecklas snabbt för att kunna initiera nya tekniska lösningar i verksamheten.

Din profil

Vi söker dig som är driven, lyhörd och med viljan att utvecklas och utmanas. Du har en nyfikenhet i att lära och är tekniskt intresserad samt lösningsorienterad. Du kan självständigt och kreativt identifiera, formulera och hantera frågeställningar och analysera och utvärdera olika tekniska lösningar inom området. Du är också den som genomför det i praktiken.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du trivs och har en god förmåga att samarbeta och en vilja att förenkla för verksamheten.

Vi söker dig som har lång erfarenhet av arkitektur och design för kontroll- och övervakningssystem, kommunikationsprotokoll och nätverk. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av 800xA, Modbus, OPC UA och LoRa/LoRaWan.

Du behöver god erfarenhet av IT/OT-säkerhet då vår omvärld är föränderlig och vi blir allt mer digitaliserade. Du behöver även erfarenhet av kommersiella databaser och SQL.

Du är minst högskoleingenjör, alternativt har erhållit motsvarande erfarenhet genom arbetslivet.

B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer kommer ske efter att annonsen har stängt!

Trevlig sommar och semester!

Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och kräver svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt. Säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-08-21

Kontakt

Anna Lindkvist
Avdelningschef - Vatten Avloppsrening , Kungsängsverket
021-39 51 44

Mälarenergi Vatten AB är ett nybildat dotterbolag inom Mälarenergikoncernen med ansvar för produktion och distribution av dricksvatten jämte avloppsvattenhantering i Västerås, Hallstahammar och Surahammars kommuner. Vi utför drift, underhåll och utveckling av anläggningar och nät, exploatering samt projektgenomföranden i de tre kommunerna.