Gå till innehållet

Mälarenergi Vatten AB, Produktion Produktionsutveckling söker Systemtekniker

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig! Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Om arbetsplatsen

Mälarenergi Vatten AB är ett nybildat dotterbolag inom Mälarenergikoncernen med ansvar för produktion och distribution av dricksvatten och avloppsvattenhantering i Västerås, Hallstahammar och Surahammars kommuner. Vi utför drift, underhåll och utveckling av anläggningar och nät, exploatering samt projektgenomföranden i de tre kommunerna.

Team Produktionsutveckling tillhör Avdelningen Produktion som utvecklar och stödjer produktionsanläggningarna med elinstallationer, elkonstruktion, programmering av styrsystem samt systemrelaterade kommunikationsfrågor kopplat till verksamheterna.
Avdelningen Produktion består av ca 30 medarbetare varav Produktionsutveckling är ett team med 6 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som systemtekniker kommer du att ansvara för våra OT-system, både vad gäller drift, underhåll, utveckling samt säkerhetsrelaterade frågor kopplade till systemen.

I din roll som systemtekniker kommer du huvudsakligen att arbeta med programmering,  bildbyggnad, utföra felsökning och avhjälpning på våra övervakningssystem. Konstruera automationsfunktioner och vara med vid driftsättning vid ny- och ombyggnationer av anläggningar. Som systemtekniker ansvarar du för utveckling av övervakningssystemen, beställa material, dokumentera ändringar samt backup-tagning på systemen.

Din profil

Vi söker dig som är driven, noggrann och systematisk. För att lyckas i tjänsten ser vi att du trivs och har en bra förmåga att samarbeta då din framgång kan spegla sig i verksamhetens utveckling inom området.

Du har teknisk utbildning med inriktning automation eller programmering alternativ lång erfarenhet av liknande arbete. Vi ser att du har flera års erfarenhet med programmering (IEC61131), bildbyggnad etc. i övervakningssystem. Vårt största övervakningssystem är 800xA. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet att programmera mot Profibus, Profinet, Modbus och OPC.

Vi ser det som meriterande om du har generell kännedom och förståelse för motorer, pumpar, elkunskap, frekvensomriktare samt IT-nätverk.

B-körkort är ett krav.

Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen innebär det krav på svensk medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.


Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-08-21

Kontakt

Anna Lindkvist
Avdelningschef - Vatten Avloppsrening , Kungsängsverket
021-39 51 44


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.