Gå till innehållet

Mälarenergi Vatten AB söker VA-ingenjör förnyelse

Vi på Mälarenergi gör skillnad på riktigt och lever efter våra värderingar - Vi vill framåt, vi är modiga och vi bryr oss. Hos oss erbjuds du en välkomnande arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och karriär. Vi erbjuder en arbetsplats värd att resa till samtidigt som vi skapar möjligheter till en flexibel arbetsplats som främjar balansen i livet och skapar goda möjligheter till effektivt resursutnyttjande.

Om arbetsplatsen

Mälarenergi Vatten AB är ett nybildat dotterbolag inom Mälarenergikoncernen med ansvar för produktion och distribution av dricksvatten samt avloppsvattenhantering i Västerås, Hallstahammar och Surahammars kommuner. Vi utför drift, planering och utveckling av anläggningar och nät, exploatering samt projektgenomföranden i de tre kommunerna.

Du kommer att tillhöra enheten Exploatering & planering som ingår bolagets Utvecklingsavdelning. Du utgår från vårt huvudkontor men  samarbetar mycket med andra delar i verksamheten.

Dina arbetsuppgifter

För långsiktigt hållbara VA-anläggningar är förnyelse av ledningsnäten en nyckelfråga där vi behöver förstärka vår enhet med en VA-ingenjör.

Du kommer att arbeta med planering och utveckling av våra befintliga VA-ledningsnät. Du planerar hur vi på bästa sätt förnyar och förstärker våra ledningsnät med hänsyn till miljömässig, teknisk och ekonomisk hållbarhet. Du ansvarar för att ta fram budget och initierar projekt. Under projektgenomförandet är du tekniskt stöd till våra projektledare. Du medverkar även i utredningsarbete avseende ledningsnäten som till exempel tillskottsvatten och kapacitetsfrågor. Du arbetar i nära samarbete med kollegor med liknande uppdrag men även med andra delar inom koncernen och våra ägarkommuner. Ditt arbete utgår från vår anläggningsplan men styrs även av aktuella projekt i kommunerna. Du har mycket kontakter, både internt och externt.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot miljö och vatten, Samhällsbyggnadsteknik eller motsvarande. Det är meriterande med erfarenhet av liknande arbete och vana av utredningsarbete.

Du arbetar självständigt och tar ansvar för att genomföra dina uppdrag från början till slut men ser fördelar med att samarbeta och involvera andra i dina uppdrag. Du har lätt att kommunicera i tal och skrift. Du är lyhörd för verksamhetens behov och känner engagemang för dina uppgifter. Du har förståelse för samhällsplaneringsprocessen och drivs av att medverka till ett hållbart samhälle. B-körkort är ett krav för anställning.

Urval och intervjuer kommer ske efter att annonsen har stängt!

Trevlig sommar och semester!

Övrigt

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är  säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.


Läs mer: Karriär och utveckling hos Mälarenergi AB.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-08-21

Kontakt

Gustav Myhrman
Enhetschef - Utveckling Exploatering och Planering
021-39 91 55


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.