Gå till innehållet

Processkemiingenjör

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta med processoptimering i nära samarbete med kompetenta kollegor? Har du ett tekniskt intresse och trivs i en roll med många kontaktytor? Då kan rollen som processkemiingenjör vara något för dig! Läs mer om tjänsten och ansök nedan!

Som processkemiingenjör kommer du att tillhöra avdelningen Produktion som har som huvuduppgift att säkerställa hög tillgänglighet på affärsområde Värmes anläggningar i Västerås. Tillsammans med dina kollegor säkerställer du att drift och underhåll sker på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Tillsammans tar vi hållbara kliv in i framtiden!

Dina arbetsuppgifter

  • Processoptimering
  • Vara expertstöd i processkemiska frågor
  • Praktiskt processarbete i kraftvärmeanläggningen
  • Laboratoriearbete
  • Administrativa sysslor såsom rapportskrivning, lagefterlevnad och uppföljning av mätvärden
  • Drift och underhåll av vattenreningsanläggningar, provtagningsutrustning och driftanalysinstrument
  • Utvärdering av resultat från provtagning av exempelvis processvatten, bränsle, aska och rökgas

Din profil

Vi söker dig som:
- Har högskoleutbildning med inriktning antingen mot kemi- eller processteknik alternativt mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
- Talar och skriver svenska obehindrat

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet och intresse av energiproduktionsanläggningar, processindustri eller liknande arbetsområden

För att lyckas i rollen har du ett allmänt tekniskt intresse och tar stort eget ansvar. Vidare har du en analytisk förmåga och är bra på att uttrycka dig informativt. Du följer instruktioner och riktlinjer och håller dig till tidplaner. Din förmåga att skapa relationer och nätverk är god, och du identifierar dig självklart med våra värderingar; Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter, du hittar kontaktuppgifter på vår hemsida.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-12-11

Kontakt

Robert Johansson
Enhetschef - Värme Produktion Produktionssupport
076-569 39 02


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.