Gå till innehållet

Säkerhetschef rekryteras till Mälarenergi AB

Vi på Mälarenergi gör skillnad på riktigt och vi lever efter våra värderingar - vi vill framåt, vi är modiga och vi bryr oss. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bygga framtidens samhälle och som har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi. Hos oss hittar du en välkomnande arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och karriär. Vi vill vara en arbetsplats värd att resa till samtidigt som vi skapar möjligheter till ett flexibelt arbetsliv som främjar balans i livet.

Dina arbetsuppgifter

Den snabba och osäkra utvecklingen i vår omvärld samt ett ökat behov av samhällssäkerhet i olika former innebär att vi lägger extra fokus på att vidareutveckla vårt systematiska säkerhetsarbete. Som Säkerhetschef får du en spännande och drivande roll i det fortsatta arbetet.

Mälarenergi AB söker en säkerhetschef, som tillsammans med sina tre medarbetare ska säkerställa och vidareutveckla koncernens arbete med fysisk-, person- och informationssäkerhet utifrån lagstiftning, tillsynsmyndigheters krav och verksamheternas behov. Säkerhetsavdelningen är en ny avdelning och ingår i vår koncernfunktion ”HR och Hållbarhet”. Din närmaste chef blir funktionschefen för HR & Hållbarhet.

Som vår nya säkerhetschef får du stora möjligheter att påverka hur vårt samlade arbete med säkerhetsfrågor utvecklas. Du leder arbetet och utvecklingen inom den egna avdelningen men även genom säkerhetsskyddschefer och etablerade nätverk inom koncernens olika bolag. Du driver det koncerngemensamma säkerhetsarbetet framåt och stöttar affärsområden och dotterbolag genom att skapa delaktighet och förståelse för området.

Genom aktiv omvärldsbevakning och samarbete med andra energibolag identifierar och analyserar du kända och nya risker inom koncernen. Du har också ett övergripande ansvar för koncernens krisledning.

Särskilt fokus ligger på att driva och delvis själv delta i koncernens informations- och operationella säkerhetsarbete (IT/OT).

Som chef förväntas du bedriva ett tydligt, kommunikativt och inspirerande ledarskap där du bidrar till att utveckla både avdelningens medarbetare och arbetssätt. Du leder utifrån Mälarenergikoncernens mål, strategier och värderingar med fullt ansvar för verksamhet-, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer ingå i en ledningsgrupp tillsammans med Hållbarhetschefen och HR-chefen och förväntas bidra till att utveckla samarbetet inom funktionen såväl som med övriga inom koncernen. 

Din profil

Vi söker dig som har relevant utbildning gärna med inriktning mot säkerhet/samhällsskydd. Du behöver ha längre erfarenhet från brett och kvalificerat säkerhetsarbete i komplex verksamhet.

Du är en självklar expert och ledare inom sakområdet och tillför kunnande och framtidsinriktat tänk framförallt med inriktning mot informations- och operationell säkerhet. Kunskap och erfarenhet av standarden ISO27001 liksom erfarenhet från infrastruktur-/el-/energibranschen är meriterande.

Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet men det är inte ett krav. För att lyckas i rollen måste du dock ha erfarenhet av att ha lett och/eller samordnat verksamhet, projekt eller människor i någon form tidigare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och planerar effektivt både ditt egna och avdelningens arbete. Du kan växla mellan strategiskt och operativt arbete och är van att bryta ner strategier till operativa planer och beslut för att utveckla och driva verksamheten och uppnå bästa möjliga resultat.

Du är duktig på att samarbeta med andra människor och skapar aktivt kontakter och underhåller relationer både internt och externt. Du utövar ett inspirerande ledarskap genom att motivera och samordna andra människor och grupper. Genom nära dialog och feedback säkrar du att riktningen och målen är tydliga och skapar därmed meningsfullhet, vilja och engagemang. Du har ett kundnära perspektiv och fokuserar och förstår interna och externa kunder och deras behov.

Urval och intervjuer kommer ske efter att annonsen har stängt!

Trevlig sommar och semester!

Välkommen med din ansökan: https://www.jeffersonwells.se/sv/jobb/51c05989-7e82-4fca-89a3-05881a55083f/skerhetschef-rekryteras-till-mlarenergi-ab

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Kontakt
I den här rekryteringen har Mälarenergi valt att samarbeta med Jefferson Wells. Vid eventuella frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta rekryteringskonsult Anna Edén, Anna.Eden@Jeffersonwells.se eller Carina Riström, Carina.Ristrom@Jeffersonwells.se.

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass 2 och kräver svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt. Säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-08-21

Kontakt

Carina Riström
Rekryteringskonsult


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.