Gå till innehållet

Sommarjobb 2022

 

Vi söker dig som vill göra skillnad! Du som sommarjobbare får möjligheten att testa på ett yrke, en möjlighet att skapa kontakter för framtiden men framförallt så gör din insats under sommaren skillnad. Det är våra värderingar som lägger grunden för hela vår arbetskultur. Därför söker vi dig som identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss

Förra sommaren hade vi 36 sommarjobbare hos oss, sommarjobben består framförallt inom tre kategorier, vi ser att behovet är likvärdigt som det var förra året.

Administration

  • Administratör
  • Kundrådgivare
  • Systemadministratör & fält 

Drift

  • Drifttekniker inom dels, kraftvärmeverket, bränsleberedningen samt vattenproduktionen.

Underhåll

  • Gräsröjare
  • Processtekniker 

Vi har tyvärr inte möjlighet att ge utförligare information gällande varje enskilt sommarjobb, detta görs först i samband med att rekryterande chef kontaktar slutkandidater för det tilltänkta sommarjobbet.

Antalet platser som angivits är en uppskattning och kan komma att ändras.

Läs mer om våra tidigare sommarjobb här.

Sista ansökningsdag för sommarjobb är 31 januari.

Kvalifikationer

Då variationen på typer av sommarjobb per kategori är stor så matchas de inkomna ansökningarna gentemot respektive jobb som finns inom respektive område.

Ansvarig chef och handledare gör den slutgiltiga bedömningen utav de kandidater som de får till sin aktuella tjänst.

Vi prioriterar de som utbildar sig inom teknik- och energiområdet samt de med andra relevanta utbildningar som kan vara av intresse för oss i framtida rekryteringar.

Det är viktigt att du bifogar ett CV samt ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av att sommarjobba på Mälarenergi samt vad du tänkt framåt i fortsatta studier alternativt yrkesval.

Kopplat till din ansökan kommer du att få besvara ett frågeformulär. Detta är till för att underlätta urvalsprocessen då vissa typer av sommarjobb kräver att du uppnått en viss ålder eller exempelvis innehar körkort.

Åldersgräns för sommarjobb på Mälarenergi är 16 år.

Besked till dem som sökt sommarjobb kommer lämnas löpande från februari till april. Vissa av våra sommarjobb kan komma att säkerhetsklassas vilket innebär att besked lämnas så snart vi fått svar från SVK. Svar på registerkontroll kan ta upp till 6 veckor. Är du aktuell för en tjänst som ska säkerhetsklassas så kommer rekryterande chef att meddela dig detta, göra en legitimationskontroll samt begära in ett samtycke för registerkontroll.

Tillträde sker enligt överenskommelse med rekryterande chef.

Perioden för sommarjobb sträcker sig vanligtvis mellan juni-augusti.

Anställningens omfattning

Anställningsform:Sommarjobb
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-01-31

Kontakt

Carina Riström
Rekryteringsspecialist


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.