Gå till innehållet

Mälarenergi AB söker strateg digital säkerhet/IT i Västerås

Mälarenergi AB söker nu en Strateg Digital säkerhet/IT med inriktning också mot OT-, och informationssäkerhet.

 

Om arbetsplatsen

Vi på Mälarenergi gör skillnad på riktigt och vi lever efter våra värderingar - vi vill framåt, vi är modiga och vi bryr oss. Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bygga framtidens samhälle och som har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi.

Hos oss hittar du en välkomnande arbetsplats med goda möjligheter till utveckling och karriär. Vi vill vara en arbetsplats värd att resa till samtidigt som vi skapar möjligheter till ett flexibelt arbetsliv som främjar balans i livet.

Du kommer tillsammans med dina närmaste kollegor, ansvara för att säkerställa och vidareutveckla koncernens arbete med fysisk-, informations- och IT- och OT-säkerhet, utifrån lagstiftning, tillsynsmyndigheters krav och verksamheternas behov.

Säkerhetsavdelningen är en ny gruppering som ingår i vår koncernfunktion ”HR och Hållbarhet”. Din närmaste chef blir vår nyrekryterade Säkerhetschef.

 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Strateg ger du strategiskt och operativt stöd i koncerngemensamma uppgifter inom området digital säkerhet. Området omfattar såväl administrativ som teknisk IT-säkerhet för skydd av information samt säkerhet för produktionsnära operativ teknologi (OT) med syftet att motverka fysiska skador eller störningar på styrsystem.

Vidare kommer du ansvara för att:

  • Stödja våra olika verksamheters kravställning vid anskaffning, ut- och avveckling av IT- och OT-tjänster/system
  • Ta fram förslag på säkerhetsarkitektur och säkerhet på djupet (defence in depth)
  • Ta fram styrande dokument och ta initiativ till säkerhetsåtgärder utifrån informationens värde, klassning och legala krav
  • Medverka i risk- och gapanalyser, kontinuitetsplanering och incidenthantering
  • Granska och följa upp efterlevnaden av och avsteg från säkerhetskrav
  • Sammanställa och kommunicera aktuell säkerhetsstatus
  • Omvärldsbevaka och informera om aktuella risker inom IT-och OT-säkerhet
  • Utbilda koncernens medarbetare inom informations- och IT-säkerhet

Du kommer samarbeta i flera nätverk av säkerhetsansvariga inom koncernens olika affärsområden, dotterbolag och i nära samarbete med IT-avdelning samt ansvariga för digitalisering/utveckling. Även utbilda och stötta organisationen inom ansvarsområdet, vilket kräver att du är närvarande hos de interna kunderna och i koncernens verksamhet.

 

 

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med IT-inriktning, eller motsvarande förvärvat på annat sätt. Certifiering inom IT-säkerhet som CompTIA Security, CISSP, GIAC eller liknande är meriterande. Samt jobbat med dataskyddsfrågor i en komplex verksamhet.

Minst 5 års erfarenhet från Digitalsäkerhet och informationssäkerhet. Erfarenhet från produktionsnära operativ teknologi (OT), erfarenhet av standarder inom ISO27000-området. Det är meriterande med erfarenhet från säkerhetsarkitektur och infrastruktur, el och/eller energibranschen och standarder inom OT som ISA/IEC 62443.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du samarbetar bra med olika människor och ser nätverkande som en viktig del i ditt arbete. Du är pedagogisk och tydlig i din kommunikation och skapar aktivt dialog med andra. Du strukturerar självständigt ditt arbete på ett effektivt sätt, driver på och uppnår resultat, men kan vid behov styra om och anpassa dig till förändrade förutsättningar. Du ser möjligheterna i förändring och drivs av att ständigt utveckla och göra det bättre för kunden.

I vårt arbete är det viktigt att vara synliga och närvarande för våra interna kunder, dock vill Mälarenergi AB vara en attraktiv arbetsgivare och ser värdet i att erbjuda ett flexibelt arbetssätt. Därför kommer det finnas möjlighet att arbeta på distans i kombination med att vara på plats på kontoret i Västerås.

B körkort är meriterande.

 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-12-19


Om Mälarenergi AB

Vill du göra skillnad där du är?

På Mälarenergi är vi över 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar.

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor.