Gå till innehållet

Systemutvecklare / NIS sökes till Mälarenergi Elnät

Mälardalen växer med nya företag och människor, vilket gör att Mälarenergi Elnät också måste expandera och vill att just du tycker denna resa framåt är lika kul som vi där utveckling för ett hållbart samhälle blir möjligt.

 

Om arbetsplatsen

Enheten Drift & Underhåll på avdelningen Nätdrift, ansvarar för drift av elnätet, planering av förebyggande underhåll, felavhjälpning samt utveckling av driftstödsystem. Vi består idag av 11 personer och behöver utöka med en systemutvecklare med spetskompetens inom NIS.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu Dig som vill jobba som systemutvecklare företrädelsevis med NIS-utveckling där du kommer vara drivande till att genomföra förbättringar, vara supportstöd till organisationen, jobba med vår leverantör för att genomföra uppgraderingar och förbättringar av NISen. Du kommer vara med som kravställare på dokumentation och ha ett nära samarbete och daglig kontakt med personal så som projektledare, projektörer, planerare och driften, men även kunder, konsulter och andra entreprenörer som har behov av vår nätinformation.

Du kommer även jobba med att förbättra och vara med på vår digitaliseringsresa, där kvalitet, beräkningar, statistik, analys i NIS-systemet är avgörande för ett optimalt elnät för leverans till kund. Vara support till driften gällande DMS-funktionalitet och utveckla/förbättra de applikationer som nyttjas i NIS-systemet, samt jobba med avbrottshantering i systemet. Du kommer även delta i framtagande av riktlinjer, rutiner och instruktioner för NIS-systemet på elnätsystem med fokus på säkerhet, tillgänglighet och prestanda, systemkostnader. 

Din profil

Du bör gilla kravställande och kvalitetstänk och i denna roll behöver du vara noggrann och strukturerad. Har du tidigare jobbat med NIS-system såsom Trimble, Digpro eller liknande och dess applikationer, och även har teknisk och/eller praktiskt kompetens/förståelse inom el ser vi det som meriterande. 

Du identifierar dig med våra värderingar Vi vill framåtVi är modiga och Vi bryr oss.

B-körkort samt goda kunskaper i svenska är ett krav. 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Läs mer: Karriär och utveckling 

Anställningens omfattning

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid

Ansökan

Ansök senast:2022-06-01

Kontakt

Martin Bensing
Enhetschef - Elnät Nätdrift Drift & Underhåll
021-39 53 54

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 150 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.