Gå till innehållet

Tilda Nordin

Tilda Nordin jobbar som projektledare på Mälarenergis affärsområde Värme och i ett koncern-övergripande strategiskt projekt med fokus på automation och digitalisering. Ett omväxlande jobb som hon verkligen trivs med. Speciellt uppskattar hon företagskulturen, att alla är engagerade och att man hjälper varandra.

Vilken utbildning har du gått och vad har du gjort tidigare?

I grunden har jag en Civilingenjörsexamen i energiteknik från Umeå Tekniska Högskola (UmTH).  Jag har jobbat som automationsstrateg och även processingenjör. Sedan har jag också varit Teknikkonsult och jobbade som projektledare och mätingenjör.

När började du på Mälarenergi?

Jag började jobba på Mälarenergi i januari 2015 som projektledare på affärsområdet Värme. Nu arbetar jag också i ett strategiskt projekt med fokus på automation och digitalisering.

Som projektledare planerar jag framåt när det gäller resurser och ekonomi samt håller kontakt med leverantörer och folk i organisationen. Tekniska projekt kan vara allt från avloppssystem, byta en pump eller större ombyggnationer. Som projektledare jobbar jag både strategiskt och mer ”hands on”. Jag gillar omväxling. Det är därför projektledarjobbet passar mig så bra.

I det strategiska projektet jobbar jag mer övergripande som automationsstrateg. Då tittar jag på de stora strukturerna som roller, kompetenser och mallar. Det handlar också mycket om att nätverka och utbilda.

Hur går jobbet att kombinera med fritiden?

Det funkar jättebra. Jag har tre barn. Med flex och en viss frihet i jobbet så kan du mycket väl komma iväg till skolan när de har öppet hus till exempel. Det är en förutsättning för att få livspusslet att funka. 

Har du några goda råd till studenter och jobbsökande?

Fundera över vad du brinner för. Vad har du för inre motor och drivkraft? Jobbet är en jättestor del av ens liv. Våga prova olika saker. Själv brinner jag för att förbättra saker.

Hur ser du på Mälarenergi som arbetsgivare?

Jag ser Mälarenergi som en jättebra och trygg arbetsgivare. Speciellt fastnade jag för Mälarenergis värderingar som inte är bara floskler utan något man lever och jobbar efter. Att man vill ta ett samhällsansvar är viktigt. 

Hur ser din karriär ut på Mälarenergi nu och framåt?

Det var en svår fråga. Jag bygger just nu en ny organisation som jag vill vara en del av.

Vad är det bästa med att jobba på Mälarenergi?

Det bästa är alla medarbetare, det finns många bra människor på företaget. Jag känner att jag gör något bra för alla som bor i Mälardalen, uträttar samhällsnytta. Jag uppskattar att det är en stor rörlighet på företaget och det finns möjligheter om du vill utvecklas. Det är bra!