Gå till innehållet
Meny

Mälarenergis pressrum

Öppenhet är viktigt för oss på Mälarenergi. På den här sidan har vi samlat information för att underlätta för dig som jobbar inom media.

Journalist intervjuar Mälarenergis presskontakt Jocke

Presskontakt

Välkommen att kontakta oss på presstelefon 021 -39 54 91 eller mejl.

press@malarenergi.se
Niklas Gunnar

Pressmeddelanden

Alla våra pressmeddelanden publiceras på Mälarenergis sida på My Newsdesk.

Till My Newsdesk
Vy över Västerås

Mälarenergis blogg

Följ våra utvecklingsprojekt och nyheter från verksamheten.

Mälarenergis blogg

Nyheter från Mälarenergi

 • 2021-03-01 08:00
  Mälarenergis styrelse har beslutat att ett rekordstort energilager ska byggas i Västerås. Det är de gamla oljebergrummen som finns i anslutning till Kraftvärmeverket i Västerås som ska göras om till ett modernt underjordiskt lager för hetvatten. Det gör Mälarenergis produktion än mer hållbar och innebär ytterligare säkerhet i fjärrvärmeleveranserna för våra kunder.
 • 2021-02-26 08:00
  Under 2020 har det varit extra fokus på trygga leveranser och god kundservice. När samhället är under press ska det gå att lita på att energi-, vatten- och bredbandslösningar fungerar. Hemma, på jobbet, i skolan och i vården. Trots utmaningar med en rekordvarm vinter och pandemins påverkan på samhället gör Mälarenergi ett bra ekonomiskt resultat på 267 miljoner kronor för 2020.
 • 2021-02-16 13:27
  Mälarenergi är Sveriges bästa företag i energibranschen på kundservice. Det står klart när Brilliant Future idag presenterat sina mätresultat för Bästa kundservice i kategorin energi. I fjol placerade sig Mälarenergi på en hedrande andra plats. I år kniper vi 1:a platsen i Brilliant Awards i konkurrens med 135 svenska organisationer.
 • 2021-02-08 07:00
  Mälarenergi köper Kungsledens elnät på Finnslätten i Västerås. Förvärvet kompletterar våra befintliga anläggningar i Västerås och tidigare förvärv.
 • 2021-02-04 09:26
  Fyra stadsnät har tillsammans bildat bolaget Nodena som blir ett regionalt säljbolag för bredbandstjänster. Delägarna, som var och en äger en fjärdedel av bolaget, är Utsikt Bredband, Kumbro Stadsnät, Mittnät och Fibra.
 • 2020-12-17 10:43
  ​Mälarenergi går in som partner i Agenda 021 – Västerås stadsmissions fem lokala mål för ett mer hållbart Västerås. I år när många har det extra tufft har vi från Mälarenergi valt att engagerar vi oss lite extra i mål nr 1, hjälpa de som inte har något hem. Vi stödjer Västerås stadsmission i deras arbete för hemlösa.
 • 2020-12-10 13:58
  Härnösand Energi & Miljö Elförsäljning ansluter sig till Mälarenergis partnernätverk genom att välja Mälarenergi som samarbetspartner för sin elhandelsverksamhet med start från årsskiftet.
 • 2020-11-03 13:00
  Ett elektrifierat transportsystem i kombination med att Västerås växer kommer öka kraven på elnäten i snabb takt. Mälarenergi och Northvolt har därför samarbetat för att ta fram en lösning som ska jämna ut belastningen på elnätet i samband med laddning av elbilar. Batterilagret som är det första i sitt slag i Mälarenergis elnät väntas sänka effekttopparna vid elbilsladdning med över 80 procent.