Samhällsengagemang

Mälarenergi känner stor samhörighet med det samhälle vi verkar i och med de människor som är våra kunder. För oss är det viktigt att människorna i vårt samhälle mår bra och får en chans att utvecklas. Därför är vi med och sponsrar en rad olika företeelser som täcker in samhälle, kultur och idrott. Vi har också nära samarbeten med regionens skolor och tar ofta emot studiebesök till våra anläggningar.

Vi har delat in vår sponsring i tre områden; samhälle, kultur och idrott.

Samhälle

Äkta kranvatten

Vi sponsrar högstadieskolor inom vårt vattennät med var sin vattenautomat som ger vanligt och kolsyrat vatten till eleverna. Mälarenergi har utmanat Sveriges kommuner att slå ett slag för att minska det skadliga intaget av läsk bland skolelever. Vi vill även öka ungdomarnas insikt om den miljöbelastning som transporter av läsk och ”flaskvatten” innebär. Vattenflaskor och information till alla elever ingår i sponsringsprojektet. Målet är att öka medvetenheten runt de här frågorna. 

Projektet Äkta kranvatten

Familjedagen

Mälarenergis egen dag där vi bjuder familjen på fiske och spännande upplevelser. Arrangemanget riktar sig mot barnfamiljen som vill ha en trevlig utflykt. Familjedagen har vi arrangerat sedan 2006 på olika ställen i vår region.   

Kultur

Kulturnatten i Västerås

Ett årligt och mycket uppskattat evenemang där vi bl.a. har öppet hus i kraftstationen Turbinhuset vid Svartån. Turbinhuset byggdes 1891 och är Västerås äldsta vattenkraftstation som fortfarande är i drift. Kraftstationen var också den avgörande anledningen till att Asea (ABB) hamnade just i Västerås.

Västerås Konserthus

Det vackra konserthuset hade närmare 100 000 besökare senaste året. Som partner får vi tillgång till exponering och biljetter till arrangemang som vi dels lottar ut till våra kunder och dels använder för riktade kundaktiviteter.

Västerås konserthus

Idrott

Team Mälarenergi BTK  

Regerande svenska mästarinnorna Köpings Bordtennisklubb - Team Mälarenergi BTK, är ett mycket framgångsrikt damlag som vi stöttat på vägen mot 2009 års SM-guld. Förutom elitlaget har klubben en mycket fin ungdomsverksamhet och i Köping finns landets enda bordtennisgymnasium. Dessutom har Köping en pingisarena dit vi bjuder in kunder för att titta på bordtennis i toppklass.

Läs mer på www.teammalarenergi.se

Skiljebo SK

Skiljebo SK är Västmanlands största ungdomsförening med över 50 lag i seriespel och en väl fungerande ungdomsverksamhet med både bredd och topp. Skiljebo SK anordnar varje år en av Sveriges största fotbollscuper, Aroscupen, där ungdomslag från när och fjärran får möjlighet att träffas och tävla. Genom vår sponsring av föreningen når vi såväl våra lokala kunder i Västerås som alla ”fotbollsföräldrar” som varje år besöker Aroscupen.

MälarenergiCup Innebandy

MälarenergiCup arrangeras av Västerås Innebandy under tre dagar i april. Redan första året (2009) visade det sig att cupen är en av Sveriges största innebandyturneringar. Huvudarena är ABB Arena Syd och de flesta hallarna ligger i anslutning till Rocklunda området i Västerås. I den region där Mälarenergi verkar är innebandyintresset stort. Vi är stolta över att vara huvudsponsor och kunna erbjuda såväl spelare, ledare som familjer en storturnering på en central plats i Mälardalen.

Läs mer www.malarenergicup.se

Mälarenergi Stadslopp

Mälarenergi Stadslopp arrangerade av Västerås Friidrott första gången 2009. Motionsloppet är uppdelat i två distanser, en kortare om 5 km och en längre på 10 km. Genom Mälarenergi Stadslopp ges deltagarna möjlighet att utifrån egna förutsättningar löpa i centrala delarna av Västerås. Redan första året blev motionsloppet en folkfest för såväl deltagare som åskådare. Mälarenergi Stadslopp bidrar även ekonomiskt till att utveckla friidrotten i Västerås, något som gynnar såväl elitutövare som motionärer.

VSK-Bandy

Västerås förknippas mycket med bandy och många av våra företagskunder är också väldigt bandyintresserade. Vi arrangerar årligen en träff där vi är med och får träffa klubbens sponsorer och på så sätt skapa en bra relation till våra företagskunder.

VSK-bandy

Ryttartävlingarna Strömsholms Akademin

Strömsholm arrangerar årligen ett av Sveriges största ridsportsevenemang. Genom att synas där exponeras vi både i rikspress och lokalt. Dessutom når vi många av hästägarna som är stora kunder till oss genom sina stallar och företag. I Strömsholm finns även svenska ridsportförbundet.

Strömsholms akademin

Syrianska IF Ungdom

Klubben är öppen för alla och har som värdegrund att integrera invandrare från skilda kulturer och samhällen med svenskar i samma lag. Klubben har ett stort socialt engagemang och arbetar nära skola och samhälle i övrigt. Tillsammans med Mimer och ABB sponsrar vi med klubbdräkter till alla ungdomslagen. 

Syrianska IF

Arboga hockey

Hockeyn i Arboga är en viktig del av det lokala idrottslivet. Vi är med på både kund- och personalaktiviteter här. Dessutom sponsrar vi sommarskolan där ungdomarna får varsin vattenflaska av oss.

Arboa hockey

VIK-Hockey

Hockey är stort i vårt närområde. Många av våra företagskunder är väldigt hockeyintresserade. Därför samarbetar vi numera mest runt en mycket populär träff med några av våra viktigaste kunder som bjuds in till en spännande match, både på isen och med våra stadsnätssäljare.

VIK-hockey

VästeråsIrsta-Handboll

Handboll är en stor sport bland ungdomarna i Västerås. Vi tycker att VästeråsIrsta HF ställningstagande i frågor som utbildning av spelare, värderingar, nivåanpassad idrott, alkohol och droger, är viktigt för ungdomarna att lära sig. Vi stödjer deras verksamhet eftersom vi når ut till många och kan bidra till en sund, sportslig inställning.

VästeråsIrsta handboll

Golfklubbar

Golf är perfekt för att bygga affärsrelationer och samarbetet med klubbarna handlar om att vi vill exponera oss gentemot företagarna i närområdet. Vi samarbetar med fyra golfklubbar, Arboga GK, Surahammar GK, Västerås GK och Frösåkers GK.

Läs mer om:
Arboga GK, Köpings GK, Frösåkers GK

Västerås Simsällskap

Simma är både livsviktigt att kunna och en bra motionsform. Samarbetet med VSS är dels exponering men främst något som ger vår personal en trevlig personaldag och en möjlighet att gå kurser.

Västerås simsällskap