Tack alla Hemmahjältar!

När du värmer dig med fjärrvärme gör du samtidigt en viktig insats för klimatet. Det är tack vare dig och alla andra fjärrvärmekunder som Västerås lyckats minska sina utsläpp rejält under senare år.

Att inte köra bil på tre år eller avstå från att äta kött i fem år är lika bra för klimatet som att ha fjärrvärme i ett år till. Du kan med andra ord vara stolt över att du har fjärrvärme hemma. För du är en del av lösningen till att tackla den pågående klimatförändringen. Du är en Hemmahjälte!

Smart för klimatet

Fjärrvärme är det bästa för klimatet även jämfört med andra smarta uppvärmningsformer som värmepumpar och pelletspannor; 543 tusen ton bättre närmare bestämt. Med fjärrvärme kan vi ta vara på det som blir över, från skogen, olika verksamheter och hushållen. Vi kan göra energi av avfall som inte går att ta tillvara på något annat sätt. Och det är tack vare att Du, som de flesta andra i Västerås, har fjärrvärme som gör det möjligt. Tack!

Som om alla västeråsare inte körde bil på tre år

Eftersom du har fjärrvärme från Mälarenergi har du bidragit till att 543 000 ton klimatpåverkande växthusgaser inte behövt komma ut i atmosfären över Västerås, bara under 2015.
Det är lika mycket som:

Diagram gjord av Elegant Themes60 % av hela Västerås kommuns samlade utsläpp av koldioxid.

Bil gjord av FreepikOm alla kommuninvånare i Västerås avstod från att köra bil under 3 år.

Jorden med pil runt, gjord av FreepikUtsläppen från ca 64 500 varv runt jorden med bil.

Ko gjord av FreepikOm alla i kommunen avstod från att äta kött i 5 år.

Fjärrvärme gör det bekvämt att leva klimatsmart!

Vårt mest ambitiösa miljömål någonsin

Det finns en mängd fördelar med använda avfall som bränsle och producera värme och el i en stor central anläggning istället för många små. Fördelar som ger Mälarenergi stora möjligheter att påverka våra gemensamma utsläpp av fossil koldioxid i Västerås. Därför har vi satt upp vårt mest ambitiösa miljö- och klimatmål någonsin.
Vi ska bara använda förnybara och återvunna bränslen för att värma ditt hem år 2020.