Gå till innehållet
Meny

Svealands godaste vatten.

Din kran där hemma innehåller ett av världens absolut bästa vatten. Det har till och med utnämnts till Svealands godaste!

Njut det smaksatt eller som det är. 

Tjej dricker vatten

Grattis Västeråsare!

Visste du att din vattenkran där hemma innehåller ett av världens absolut bästa vatten. Det har till och med utnämnts till Svealands godaste! Vatten är dessutom det bästa du kan dricka – det gör dig smidigare, starkare och friskare, och det är både ekologiskt och närproducerat. Så lev, svettas och njut av Svealands godaste vatten!

Vatten återhämtning Peter Valfridsson

Stanna upp och njut

Vanligt kranvatten är faktiskt det bästa du kan dricka – det gör dig smidigare, starkare och friskare. Så ta en paus, återhämta dig och njut av Svealands godaste vatten.

Barn dricker saft

Smaksatt eller som det är

Vi ser till att din kran alltid innehåller #Svealandsgodaste vatten. Njut det smaksatt eller som det är.

Hur mycket vatten består kroppen av

Du är bara 30% du!

Visste du att din kropp består av mellan 50 och 70 % vatten? Det betyder alltså att du som bor här i regionen till stor del utgörs av Mälaren. När du är snäll mot Mälaren är du med andra ord snäll mot dig själv också!

Provtagning på Vattenverket

Från badvatten till kranvatten

Varje dag producerar Lars och gänget på Hässlö vattenverk ungefär 40 miljoner liter färskt kranvatten. Det motsvarar ungefär 6000 badkar i timmen. Men innan vattnet kan komma ur din kran genomgår det en lång process där det renas och smaksätts till ett av våra absolut viktigaste livsmedel.

Så produceras Svealands godaste kranvatten
Pokal på Svealands godaste kranvatten

”Frasigt och klingande klart”

Så löd omdömet från juryn i Kranvattentävlingen där Västerås kranvatten tilldelades utmärkelsen Svealands godaste kranvatten. Tävlingen anordnades av Svenskt Vatten och i juryn fanns både sommelierer och vinkännare.

Om vatten