Gå till innehållet

Faktura- och betalningsalternativ för företag

Om ni inte längre vill få fakturan i brevlådan erbjuder vi flera elektroniska alternativ. Väljer ni något av dessa alternativ värnar vi tillsammans om miljön och det är en snabbare och säkrare distribution. Både mejlfaktura och e-faktura kan kombineras med autogiro som underlättar era betalningar till oss, det är kostnadsfritt, säkert och bekvämt.

Hur vill ni få er faktura?

E-faktura

E-faktura är en digital faktura som vi skickar direkt till företagets internetbank där ni kan titta, godkänna och betala den. Ansök om e-faktura hos er internetbank. Tänk på att det är fakturamottagaren som behöver göra anmälan. Ange företagets organisationsnummer i anmälan.

EDI-faktura

EDI-faktura är en faktura som skickas elektroniskt. EDI står för Electronic Data Interchange och är en metod för överföring av strukturerad data enligt ett överenskommet format. Vi använder standarden PEPPOL BIS Billing 3.0. En uppsättning måste ske både hos ert företag och hos oss. När uppsättningen är klar så kan fakturan skickas elektroniskt direkt till ert företags ekonomisystem.

Anmäl EDI-faktura

Mejlfaktura

Mejlfaktura skickas med e-post och ni får fakturan som en pdf till er angivna mejladress.

Anmäl mejlfaktura

Hur vill ni betala?

Autogiro

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från företagets konto på fakturans förfallodag. Det enda ni behöver tänka på är att ha täckning på bankkontot.

 Anmäl autogiro via internetbanken

Eller skriv ut och skicka in Blankett för autogiro.
Är ni utanför Västmanland så använd denna blankett
Skicka in er anmälan som den är med tejpade kanter eller lägg den i ett kuvert märkt med ”Frisvar, Mälarenergi AB, 20241270, 728 05 Västerås”.

E-faktura och Autobetalning

Flera banker erbjuder autobetalning av e-faktura. När autobetalning har aktiverats i internetbanken betalas fakturan automatiskt från det konto ni har valt, på förfallodagen. På er banks hemsida finns mer information om den här tjänsten.

Betala fakturor från utlandet

När du ska betala en faktura från utlandet behöver du meddela din bank BIC/SWIFT-kod, IBAN-nummer och OCR-numret som referens.

  • IBAN-nummer: SE37 8000 0842 4470 4385 2503
  • BIC/SWIFT-kod: SWEDSESS

Observera:
Om banken tar ut en avgift för att genomföra transaktionen läggs den till på betalningen.
Överföringar från utlandet kan ta några bankdagar extra, tänk på det när du ska betala din faktura.