Gå till innehållet
En glad man i förgrunden och några kollegor i bakgrunden

Jobba på Mälarenergi!

Är du sugen på att göra skillnad på riktigt - varje dag - men också att träna på lunchen? Välkommen till en trygg arbetsgivare i en verklig framtidsbransch. När du jobbar på Mälarenergi bidrar du till att göra samhället, ja till och med världen, lite bättre.

Dags att förändra världen – och din vardag?

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig. Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

En värderingsdriven arbetsplats

Våra värderingar genomsyrar allt vi gör på Mälarenergi och påverkar våra val i vardagen; Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. Det handlar om att ge dig som medarbetare ansvar, att vi har ett stort engagemang för det vi gör och att vi vågar prova nya vägar. Men värderingarna märks också i den vänliga stämningen. Det är lätt att ta kontakt med andra inom bolaget oavsett vilken del av företaget de arbetar i eller vilken roll de har. Hos oss pratar alla med alla, oavsett arbetsuppgifter eller status.

Välkommen till oss på Mälarenergi!

Söker du lediga jobb på Fibra?

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Mälarenergi?

 • Att jobba på Mälarenergi

  Hur är det egentligen att jobba på Mälarenergi? Det finns säkert likaordmoln.jpg många svar på den frågan som det finns medarbetare. Men faktum är att många väljer att stanna kvar länge på Mälarenergi. Det finns en stolthet över det vi gör. Dessutom strävar vi efter att du ska kunna utvecklas inom företaget. Det är inte ovanligt att man gör karriär inom koncernen, för vi uppmuntrar intern rörlighet och att våga prova olika roller!

  Hos oss är våra värderingar en viktig del av vår vardag

  Vi vill framåt. Vi är modiga. Vi bryr oss. 

  Våra värderingar genomsyrar och driver allt vårt arbete. ”Vi bryr oss” är en av dessa grundpelare och Mälarenergi beskrivs av sina medarbetare som ett företag där man bryr sig om sina anställda. Tryggheten som medarbetare känner här på Mälarenergi går hand i hand med detta och uppskattas av många.

  Man ska både kunna jobba och leva

  Vi tror starkt på betydelsen av ’Balans i livet’. Vi strävar efter att alla medarbetare ska ha ork och energi kvar när de lämnar arbetsplatsen för dagen och kunna balansera privat- och arbetsliv. Utöver flexibla arbetstider erbjuds alla medarbetare arbetstidskonto som ger möjlighet till extra ledighet utan att ta av flextiden. Andra förmåner som stödjer vårt tänk inom detta område är bland andra friskvårdpeng, flera förmånliga försäkringar samt fri tillgång till gym, träningslokaler och badhus osv.

  Flexibelt arbetssätt

  Vi jobbar alltmer digitalt och flexibelt, vilket är både effektivt och hållbart. Men hur mycket och på vilket sätt är olika beroende verksamheternas karaktär, arbetsuppgifter och varje persons förutsättningar. Möjligheten till distansarbete finns för en del av oss, men nu tittar vi också aktivt på hur vi kan utveckla våra arbetssätt, lokaler och kontorsmiljö för att stödja ett ännu bättre sätt att mötas, arbeta och samarbeta på.

  Vi tror på dig och ger dig ansvar

  Förtroende är grundläggande för oss vilket betyder att du tidigt får stort eget ansvar och möjligheten att ta egna beslut som påverkar resultat och hjälper att driva inte bara koncernen men även branschen framåt.

  Mälarenergi är mycket mer än ett energibolag. Vi känner och tar stort ansvar för miljön och det samhälle vi verkar i. Tillsammans strävar vi framåt för att med nya lösningar bygga ett hållbart samhälle.

 • Utveckling och karriär

  Alla som jobbar hos oss ska känna att de får chansen och utrymmet attEwa, som arbetar på Mälarenergi kraftvärmeverk utvecklas – oavsett om det är inom den egna rollen eller i en annan position i koncernen.

  I vår värld har ordet karriär en vidare betydelse än att bara klättra uppåt. Det kan handla om att bredda sina kunskaper eller specialisera dem, nyckelordet i sammanhanget är utveckling. Och grunden till all utveckling läggs i dialogen med dig som medarbetare, genom löpande utvecklings- och uppföljningssamtal under året.

 • Förmåner som anställd

  Friskvård och träning

  Vi gillar att röra på oss! Därför får du som anställd hos oss friskvårdsbidrag, gratis bad på de orter där vi har verksamhet, fritt deltagande i Mälarenergis Stadslopp och Mälarenergi Night Run, samt en rad rabatter hos utvalda friskvårdsanläggningar. Vi har dessutom en egen idrottsförening där du kan testa olika aktiviteter.

  Arbetstidskontot - flexa utan att flexa

  Behöver du gå tidigare en dag för att hämta på förskolan, eller ta några fler lediga timmar en klämdag? Heltidsanställda medarbetare hos oss bjuds på 63 timmar extra ledighet att ta ut under året, om man är anställd den 1 januari just det året.

  Medarbetarportal med rabatter och erbjudanden

  Genom vår förmånsportal har du som medarbetare tillgång till erbjudanden och rabatter inom en mängd områden, som friskvård, resor, hemelektronik och kultur. 

  Egen personalbil

  Som tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en bil till en månadskostnad som dras direkt på din bruttolön. Som du säkert vet jobbar vi hårt för att minska vår miljöpåverkan, vilket betyder att du kan välja mellan ett antal el-, biogas- och hybridmodeller.

  Resultatpremie

  Mälarenergikoncernen har en resultatpremiemodell som innebär att du som tillsvidareanställd får del av en premie efter hur väl vi uppfyller våra mål under året.

 • Bo och arbeta i Västerås

  Västerås från Mälaren

  Välkommen till Mälarstaden Västerås! Om du inte känner till Västerås sedan tidigare kommer här några korta fakta:

  • Sveriges sjätte största stad erbjuder både närhet till vattnet, naturen och allt man behöver. En cykelvänlig stad med över 150 000 invånare. 
  • Ligger vid Mälarens norra strand ca 10 mil nordväst om Stockholm. Snabba förbindelser med motorväg och tåg till Stockholm, Uppsala och Örebro.
  • Mälardalens universitet, Northvolt labs, ABB, Bombardier och ICA.
  • Sevärdheter inkluderar Vallby friluftsmuseum, Västerås domkyrka och Sveriges högsta gravhög Anundshög.

  Läs mer om Västerås på Upplev Västerås 

 • Fackliga representanter

 • Fackliga representanter

  På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter.

  Kontaktuppgifter till fackliga representanter på Mälarenergi
     
  Seko Matilda Räty 021-39 54 87
  SACO Akbar Modarresi 021-39 51 42
  Vision Dick Österholm 070-465 75 92
  Ledarna Pernilla Hansson 021-39 55 18

  Kommunal har ingen lokal facklig representant på Mälarenergi. Vi hänvisar till Kommunals sektion i Västerås 010-442 81 47.