Gå till innehållet

Jobba på Mälarenergi!

Vi har bestämt oss. Vår högsta prioritet är att nå nettonoll utsläpp av fossil koldioxid i alla led – i minsta detalj. Vi gör det för dig, för Mälardalen och för planeten vi bor på. Klimatkrisen är världens största utmaning, men den måste lösas lokalt. Vi arbetar med det varje dag, både i vår egen verksamhet och i samarbetet med kunder och partner.

Följ med på Resan mot noll!

Vi ska HIT

För att leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid jobbar vi utifrån våra tre kärnvärden, Hållbarhet, Innovation och Tillsammans.

Hållbarhet
Vårt hållbarhetsarbete är integrerat i alla led och påverkar vårt arbete och alla beslut vi tar.

Innovation
Genom innovation hittar vi nya lösningar och utvecklar vårt erbjudande.

Tillsammans
Vi arbetar tillsammans med andra för att åstadkomma förändring och leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid.

 

Skapa konto och prenumerera på lediga jobb

Skapa ett konto så behöver du inte registrera dina uppgifter varje gång du söker en tjänst. 

Skapa konto 

Hittar du inget passande jobb just nu? 

Prenumerera på lediga jobb

Söker du lediga jobb på Fibra?

 

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Mälarenergi?

 • Att jobba på Mälarenergi

  Hur är det att jobba hos oss och att vara med på Resan mot noll? Det finns säkert lika många svar på frågan som det finns medarbetare. Men tillsammans jobbar vi alla mot att leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035. Det är ingen enkel uppgift, men vi klarar det tillsammans. Varje medarbetares energi driver oss närmare vårt mål.

  Energi på jobbet och på fritiden

  Vi tror på en balans mellan jobb och fritid. Likväl som din energi behövs på resan mot noll så behöver du den hemma. Hos oss erbjuds du flexibla arbetstider och ett arbetstidskonto. Arbetstidskontot ger dig möjlighet att hämta tidigare på förskolan, passa på att ta den där joggingturen innan det blir mörkt eller gräva djupare i ditt intresse för musik - utan att ta av flextiden.

  Vi erbjuder även andra förmåner som friskvårdsbidrag, förmånliga försäkringar och fri tillgång till gym, träningslokaler och badhus. 

  Flexibelt arbetssätt - effektivt och hållbart

  Vi jobbar allt mer digitalt och flexibelt, vilket både är mer effektivt och hållbart. Hur mycket - och på vilket sätt - du kommer att jobba flexibelt varierar mellan olika verksamheter, arbetsuppgifter och varje persons förutsättningar. Vi har moderna och trivsamma aktivitetsbaserade kontor för att främja det flexibla arbetssättet och utveckla hur vi möts, arbetar och samarbetar. 

 • Utveckling och karriär

  Utveckla din energi

  När du jobbar hos oss vill vi alltid att din energi ska utvecklas - oavsett om det är inom den egna rollen eller i en annan position i koncernen. Utvecklingen inom energibranschen går snabbt framåt och vi står inför många utmaningar – och möjligheter. Det innebär att vi är på en ständig förändringsresa, nya projekt och behovet av nya roller och kompetenser förnyas hela tiden. Du kan klättra uppåt, bredda dina kunskaper eller specialisera dig inom ett visst område. Ledordet är att utveckla din energi på det sätt som passar dig bäst.

 • Förmåner som anställd

  Friskvård och träning som ger energi

  När du rör på din får du både utlopp för din energi och samlar på dig ny. Därför får du som medarbetare friskvårdsbidrag och gratis bad på de orter där vi har verksamhet. Du får även fritt deltagande i Mälarenergi Stadslopp, möjlighet att använda vår egen träningsanläggning Träningsverket och rabatter på andra utvalda friskvårdsanläggningar. Vi har dessutom en egna idrottsföreningar som anordnar aktiviteter för både medarbetare och deras familjer.

  Arbetstidskonto - flexa utan att flexa

  Behöver du gå tidigare en dag för att hämta på förskolan, eller ta några fler lediga timmar en klämdag? Med arbetstidskonto har du som heltidsanställd, från den 1 januari, 63 timmar per år att ta ut som du vill. Vid en deltidsanställning får du proportionerligt antal timmar.

  Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

  Genom vår förmånsportal har du som medarbetare tillgång till erbjudanden och rabatter inom en mängd områden som friskvård, resor, hemelektronik och kultur. 

  Egen personalbil

  Som tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en bil till en månadskostnad som dras direkt på din bruttolön. Som en del i vår resa mot en värld där vi lever och verkar helt utan klimatpåverkan erbjuder vi ett antal el-, biogas- och hybridmodeller.

  Resultatpremie

  Mälarenergikoncernen har en resultatpremiemodell som innebär att du som tillsvidareanställd får del av en premie efter hur väl vi uppfyller våra mål under året.

 • Bo och arbeta i Västerås

  Välkommen till energihuvudstaden Västerås! Vi på Mälarenergi finns överallt i Västerås och i stora delar av Mälardalen. Vi förser invånarna med grundläggande funktioner som energi-, vatten- och bredbandslösningar. Genom att tillhandahålla viktiga och innovativa erbjudanden kan vi möjliggöra ett levande samhälle och blomstrande näringsliv klimatpåverkan.

  Att bo i Västerås

  Gå en promenad längs Mälaren, upplev riktig industrihistoria och utbilda dig på Sveriges yngsta universitet - ja, allt detta och mycket mer kan du göra när du bor i Västerås.

  Läs mer om Västerås hos Visit Västerås!

  Att pendla till Västerås

  Att pendla till Västerås är enkelt och många av våra medarbetare kommer från närliggande städer som Stockholm, Örebro, Enköping, Sala och Köping. Mälarenergis huvudkontor Navet ligger endast 7 minuters promenad från Västerås centralstation dit både tåg och bussar går. Kontoret ligger även nära E18 vilket även gör det enkelt för dig som tar bilen.

  Många av våra medarbetare har även möjlighet att jobba hemma ett par dagar i veckan. 

 • Rekryteringsprocess, säkerhet och personuppgifter

  Rekryteringsprocess

  Vi använder digital rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

  Läs mer om GDPR här!

  Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Säkerhet

  Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra befattningar inplacerade i säkerhetsklass. Om befattningen du söker är inplacerad i säkerhetsklass kommer en säkerhetsprövning att göras innan anställning, detta i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 • Fackliga representanter

 • Fackliga representanter

  På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter.

  Kontaktuppgifter till fackliga representanter på Mälarenergi
     
  Seko Matilda Räty 021-39 54 87
  SACO Akbar Modarresi 021-39 51 42
  Vision Dick Österholm 070-465 75 92
  Ledarna Pernilla Hansson 021-39 55 18

  Kommunal har ingen lokal facklig representant på Mälarenergi. Vi hänvisar till Kommunals sektion i Västerås 010-442 81 47.