Gå till innehållet
Meny

Faktura- /betalningsalternativ

Om du inte längre vill få fakturan i brevlådan erbjuder vi e-faktura och mejlfaktura. Väljer du något av dessa alternativ värnar vi tillsammans om miljön. Både mejlfaktura och e-faktura kan kombineras med autogiro som underlättar dina betalningar till oss, det är kostnadsfritt, säkert och bekvämt.

Hur vill du få din faktura?

SMS-fakturaavisering

Du får ett SMS med information och en länk till fakturan som du kan se i sin helhet på Mina sidor. Vi rekommenderar att du kombinerar SMS-aviseringen med autogirobetalning.

Anmäl SMS-fakturaavisering 

Mejlfaktura

Du får fakturan som en pdf till din angivna mejladress.

Anmäl mejlfaktura

E-faktura

E-faktura är en digital faktura som vi skickar direkt till din internetbank där du kan titta, godkänna och sedan betala den. Ansök om e-faktura nedan eller hos din internetbank. Tänk på att det är fakturamottagaren som behöver göra anmälan.

Anmäl e-faktura privatperson

Kivra digital brevlåda

Kivra är en digital brevlåda där du kan få din faktura. När du är ansluten till Kivra skickas våra fakturor dit, om du inte redan har valt något av våra andra digitala alternativ, t.ex. mejlfaktura eller E-faktura.

Varje gång du får ett ny faktura i Kivra får du en e-postavisering. Du kan då logga in och se dina fakturor var du än befinner dig. Möjlighet finns att i Kivra aktivera en betalfunktion så att du även kan betala fakturan via Kivra.

Registrera dig på kivra.com

Om du inte valt något av ovanstående digitala alternativ kommer fakturan att postas till dig.

Hur vill du betala?

Autogiro

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt konto på fakturans förfallodag. Enklare kan det knappast bli. Det enda du behöver tänka på är att ha täckning på ditt bankkonto. Det är fakturamottagaren som gör anmälan.

Anmäl autogiro via internetbanken

Eller skriv ut och skicka in Blankett för autogiro.
Bor du utanför Västmanland så använd denna blankett
Skicka in din anmälan som den är med tejpade kanter eller lägg den i ett kuvert märkt med ”Frisvar, Mälarenergi AB, 20241270, 728 05 Västerås”.

E-faktura och Autobetalning

Flera banker erbjuder autobetalning av e-faktura. När autobetalning har aktiverats i internetbanken betalas fakturan automatiskt från det konto du valt på förfallodagen. På din banks hemsida finns mer information om den här tjänsten.

Utjämnad betalning

Ett bekvämt sätt att jämna ut betalningarna är att öppna  utjämnad betalning.

Autogiro för dig som använder Utjämnad betalning

Du som redan har autogiro kopplat till din ordinarie faktura idag, och nu vill ha autogiro kopplat till utjämnad betalning, måste anmäla autogiro på nytt. Detta beror på att utjämnad betalning är kopplat till ett annat Bankgironummer.
Autogiro för Utjämnad betalning
Skriv ut blanketten själv
Skicka in din anmälan som den är med tejpade kanter eller lägg den i ett kuvert märkt med ”Frisvar, Mälarenergi AB, 20241270, 728 05 Västerås”.