Gå till innehållet
Meny

Faktura- /betalningsalternativ

Om du inte längre vill få fakturan i brevlådan erbjuder vi e-faktura och mejlfaktura. Väljer du något av dessa alternativ värnar vi tillsammans om miljön. Både mejlfaktura och e-faktura kan kombineras med autogiro som underlättar dina betalningar till oss, det är kostnadsfritt, säkert och bekvämt.

Hur vill du få din faktura?

E-faktura

E-faktura är en digital faktura som vi skickar direkt till din internetbank där du kan titta, godkänna och sedan betala den. Ansök om e-faktura nedan eller hos din internetbank. Tänk på att det är fakturamottagaren som behöver göra anmälan.

Anmäl e-faktura privatperson

Mejlfaktura

Du får fakturan som en pdf till din angivna mejladress.

Anmäl mejlfaktura

Kivra digital brevlåda

Kivra är en digital brevlåda där du bland annat kan ta emot fakturor och myndighetspost. När du får en ny faktura i Kivra får du en mejlavisering varpå du kan logga in och titta på samt betala din faktura. Om du idag har e-faktura eller mejlfaktura måste du avanmäladen  på din internetbank respektive till vårt Kundcenter post@malarenergi.se

Registrera dig på kivra.com

Hur vill du betala?

Autogiro

Med autogiro dras fakturabeloppet automatiskt från ditt konto på fakturans förfallodag. Enklare kan det knappast bli. Det enda du behöver tänka på är att ha täckning på ditt bankkonto. Det är fakturamottagaren som gör anmälan.

Anmäl autogiro via internetbanken

Eller skriv ut och skicka in Blankett för autogiro.
Bor du utanför Västmanland så använd denna blankett
Skicka in din anmälan som den är med tejpade kanter eller lägg den i ett kuvert märkt med ”Frisvar, Mälarenergi AB, 20241270, 728 05 Västerås”.

E-faktura och Autobetalning

Flera banker erbjuder autobetalning av e-faktura. När autobetalning har aktiverats i internetbanken betalas fakturan automatiskt från det konto du valt på förfallodagen. På din banks hemsida finns mer information om den här tjänsten.

Utjämnad betalning

Ett bekvämt sätt att jämna ut betalningarna är att öppna  utjämnad betalning.

Autogiro för dig som använder Utjämnad betalning

Du som redan har autogiro kopplat till din ordinarie faktura idag, och nu vill ha autogiro kopplat till utjämnad betalning, måste anmäla autogiro på nytt. Detta beror på att utjämnad betalning är kopplat till ett annat Bankgironummer.
Autogiro för Utjämnad betalning
Skriv ut blanketten själv
Skicka in din anmälan som den är med tejpade kanter eller lägg den i ett kuvert märkt med ”Frisvar, Mälarenergi AB, 20241270, 728 05 Västerås”.