Gå till innehållet
Meny
Rött hus på sommaren

Elavtal fritidshus och sommarstuga

Att komma ut till sitt fritidshus är en härlig känsla. Det kan vara en del att fixa med men ändå finns där ett lugn. El är ett måste och därför är det viktigt att ha ett bra elavtal även i fritidshuset. Välj rätt elavtal som passar för just dig – vi har elavtal som passar för alla! .


Välj förnybar energi till ditt fritidshus. I våra elavtal är det förnybar energi.

Se våra elpriser och skaffa ett elavtal för ditt fritidshus

Vilket elavtal passar bäst till mitt fritidshus?

Det finns många olika saker som påverkar elanvändningen – kanske extra mycket i ett fritidshus. Är ditt hus eluppvärmt så blir förbrukningen högre men. Men om du däremot stänger ner huset på exempelvis vintern så går förbrukningen ner.
Skaffa därför ett transparent elavtal som tydligt visar vad du betalar för så det inte dyker upp några oväntade kostnader.


Rörligt elpris eller fast elpris?

Rörligt pris är bra för de som ekonomiskt kan klara att elkostnaden varje månad varierar. Men har man en hög förbrukning så kan priset variera mycket mellan månaderna.
Om du föredrar att veta vad du har för pris så ska du välja ett elavtal med fast pris. Då har du samma elpris under hela perioden som ditt elavtal gäller. Avtalslängden för Fast elprisavtal är 6 månader och 1, 3 och 5 år. Tycker du, precis som många andra att det här med elavtal är lite krångligt och inte vet om du vill ha fast pris eller rörligt kan man alltid välja Mix 50/50. Då får man det bästa av två världar, nämligen halva din elförbrukning till ett fast pris per kWh och ett den andra halvan till ett rörligt pris.

 

Har du frågor kring elavtal?

Vi svarar självklart på alla dina frågor och funderingar kring vilket elavtal som kan passa dig bäst.
Vill du ha energirådgivning så hjälper vi gärna dig med det - och självklart är våra råd helt kostnadsfria.

Kundcenter privat

Publicerad av: Mälarenergi AB (elhandel)