Gå till innehållet
Meny

För husägare

Västerås, bäst i världen på fjärrvärme!

Fjärrvärme är pålitlig och klimatsmart uppvärmning. Det är också den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige. I Västerås är 98 procent av fastigheterna anslutna till fjärrvärmenätet.

Byt eller reparera värmeväxlaren

Livslängden på en fjärrvärmeväxlare varierar men är i allmänhet ungefär 25 år. Om du behöver byta ut din, hör av dig till oss så fixar vi det.

Byta fjärrvärmeväxlare

Ska du ansluta fjärrvärme?

Funderar du på att byta ut din nuvarande uppvärmningsform eller planerar att bygga nytt? Hör av dig till oss om fjärrvärme.

Anslut på Bygga nytt

Har du värmekoll?

Genom att teckna ett serviceavtal med Mälarenergi får du en optimerad fjärrvärmeväxlare med årliga kontroller.

Teckna serviceavtal

Vad är fjärrvärme?

I över 60 år har Mälarenergi värmt hem och lokaler i regionen, en uppvärmning du kan lita på. För ända sedan starten har fjärrvärmen ständigt utvecklats och förfinats till att idag vara den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige. I Västerås är hela 98 % av fastigheterna anslutna till fjärrvärmenätet. Kraftvärmeverket i Västerås levererar också fjärrvärme till fastigheter i Hallstahammar, Kolbäck, Skultuna och Surahammar. Mälarenergi producerar även fjärrvärme i Kungsör.

Fjärrvärme är lättskött utan krångel och låga driftkostnader gör den prisvärd för dig som kund. Att den dessutom är pålitlig och klimatsmart gör att många väljer fjärrvärme. Under 2016 har rekordmånga fastighetsägare valt att ansluta sina fastigheter till fjärrvärmenätet i Västerås, vilket vi är mycket glada för.

Mälarenergi är ett kommunalt bolag, ägt av alla som bor och verkar i kommunen. För dig som kund innebär det en trygghet i hur priset på fjärrvärmen sätts. Nivån på fjärrvärmepriset ska enligt våra ägardirektiv vara lägre än medelnivån bland jämförbara energibolag i Sverige. Fjärrvärmepriset sätts dessutom genom dialog i Prisdialogen där du som kund är representerad genom din intresseorganisation. På det viset får du som kund en förutsägbar och rimlig prisutveckling och vi kan fortsatt vara en attraktiv och konkurrenskraftig energileverantör.

Är du intresserad av fjärrvärme?

Läs mer om hur du ansluter ditt hus till fjärrvärme
Har du planer på att bygga, missa inte vår guide för dig som bygger nytt

Vi hjälper dig

Har du frågor eller funderingar kring din fjärrvärmeanläggning? Vi fungerar gärna som ditt bollplank och löser de flesta problem som din värmeanläggning kan råka ut för.

Läs mer under om din fjärrvärmecentral

Har du fjärrvärme?

Då är du en hemmahjälte! Tyvärr vet många hjältar inte om att de gör en viktig insats för miljön bara genom att värma sitt hem med fjärrvärme. Trotts att det i särklass är det största bidraget till att vi lyckats minska utsläppen i Västerås.

Hemmahjälte

Vårt mest ambitiösa miljömål

Tack vare fjärrvärme kan vi ta tillvara resurser som annars skulle gått till spillo.
Så nu jobbar vi för att till år 2020 ta bort de sista resterna av kol och olja och bara använda förnybara och återvunna bränslen för att värma ditt hem.

Miljö och hållbar utveckling

Boka rådgivning

Ring vårt kundcenter på telefon 021-39 50 50 för att boka rådgivning.

Du som har Serviceavtal kan även boka tid för servicebesök direkt via Mina sidor.

Ska du bygga nytt

Om fjärrvärme