Gå till innehållet
Meny

För husägare

Tryggt och smidigt med fjärrvärme!

Vy över Västerås på vintern

Fjärrvärme är pålitlig och hållbar uppvärmning. Det är också den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige. I Västerås är 98 procent av fastigheterna anslutna till fjärrvärmenätet.

Katt på element

Fjärrvärmeanslutning till fast pris

Mälarenergi erbjuder anslutning av villor till vårt fjärrvärmenät inom Västerås och Hallstahammars kommun för 95 000 kronor inklusive moms. Då ingår nya generationens fjärrvärmecentral med smarta funktioner för lättskött och driftsäker värme.

Pris efter ROT-avdrag* 80 000 kronor inklusive moms.

Villkor och vad som ingår
Kvinna dricker kaffe

Värmeväxlare + serviceavtal = smart

Med en ny värmeväxlare från Mälarenergi får du den nya generationens värmeväxlare med smarta tekniska lösningar. Din värmeväxlare blir uppkopplade direkt mot Mälarenergi och vi ser till att du får en trygg, enkel och komfortabel lösning.När du köper den nya generationens väremeväxlare tecknar du Serviceavtal smart. Vi har koll på att din värmeväxlare fungerar optimalt. Det ger dig möjlighet att spara energi och få lägre kostnader.

Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig

Vare sig du bygger nytt, har en befintlig värmeanläggning som sett sina bästa dagar eller vill konvertera till vattenburen värme hemma så hjälper vi dig. Fjärrvärme är lättskött och driftsäkert. Så trygga uppvärmningen av ditt hus med en enkel och bekväm värmelösning.

Vad är fjärrvärme?

I över 60 år har Mälarenergi värmt hem och lokaler i regionen, en uppvärmning du kan lita på. För ända sedan starten har fjärrvärmen ständigt utvecklats och förfinats till att idag vara den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige. I Västerås är hela 98 % av fastigheterna anslutna till fjärrvärmenätet. Kraftvärmeverket i Västerås levererar också fjärrvärme till fastigheter i Hallstahammar, Kolbäck, Skultuna och Surahammar. Mälarenergi producerar även fjärrvärme i Kungsör. Läs mer om fjärrvärme.

Värm ditt hus hållbart

Många väljer fjärrvärme för det är ett sätt att hushålla med jordens resurser. Avfall från samhället och spill från skogsindustrin blir till el och värme i Kraftvärmeverket och naturresurser sparas. Fjärrvärmen är den viktigaste förklaringen till att Sverige lyckats sänka koldioxidutsläppen historiskt. Att välja fjärrvärme är ett sätt att leva hållbart och under de senaste åren har rekordmånga fastighetsägare valt att ansluta sina fastigheter till fjärrvärmenätet i Västerås. Det är vi mycket glada för. Du kan läsa mer om våra investeringar och vårt hållbarhetsarbete i Mälarenergis Blogg.

Nya generationens fjärrvärmecentral

Med en fjärrvärmecentral från Mälarenergi har du möjlighet att teckna Serviceavtal Smart med bland annat fjärrstyrd värme. En funktion som snabbt kan upptäcka eventuella störningar i din värmeanläggning och ger dig möjlighet att styra värmen i ditt hus med mobiltelefonen. Om någonting oväntat skulle inträffa skickas automatiskt ett larm både till dig och till våra drifttekniker som kommer och avhjälper felet. Läs mer om serviceavtal.

Fjärrvärmepris

Mälarenergi är ett kommunalt bolag, ägt av alla som bor och verkar i kommunen. För dig som kund innebär det en trygghet i hur priset på fjärrvärmen sätts. Nivån på fjärrvärmepriset ska enligt våra ägardirektiv vara lägre än medelnivån bland jämförbara energibolag i Sverige. Fjärrvärmepriset sätts dessutom genom dialog i Prisdialogen där du som kund är representerad genom din intresseorganisation. På det viset får du som kund en förutsägbar och rimlig prisutveckling och vi kan fortsatt vara en attraktiv och konkurrenskraftig energileverantör. Läs mer om kostnader och hur du ansluter ditt hus till fjärrvärme.

Är du intresserad av fjärrvärme?

Har du planer på att bygga, missa inte vår guide för dig som bygger nytt

För att beställa fjärrvärme meddela ditt intresse direkt här på webben. Vi kommer då att kontakta dig för att utreda hur vi går vidare med anslutningen.

Vi hjälper dig

Har du frågor eller funderingar kring din fjärrvärmeanläggning? Vi fungerar gärna som ditt bollplank och löser de flesta problem som din värmeanläggning kan råka ut för. Läs mer under om din fjärrvärmecentral

Vy över Västerås

Vårt mest ambitiösa miljömål

Tack vare fjärrvärme kan vi ta tillvara resurser som annars skulle gått till spillo.
Så nu jobbar vi för att till år 2020 ta bort de sista resterna av kol och olja och bara använda förnybara och återvunna bränslen för att värma ditt hem.

Miljö och hållbar utveckling
Personer som klär ut sig

Har du fjärrvärme?

Då är du en hemmahjälte! Tyvärr vet många hjältar inte om att de gör en viktig insats för miljön bara genom att värma sitt hem med fjärrvärme. Trotts att det i särklass är det största bidraget till att vi lyckats minska utsläppen i Västerås.

Hemmahjälte
Block7

Vi bygger för en hållbar framtid

Just nu bygger Mälarenergi för morgondagens energibehov. Ett nytt kraftvärmeblock, Block 7 står klart år 2020.

Om Block 7

Boka rådgivning

Ring vårt kundcenter på telefon 021-39 50 50 för att boka rådgivning.

Du som har Serviceavtal kan även boka tid för servicebesök direkt via Mina sidor.

Ska du bygga nytt

Om fjärrvärme