Gå till innehållet
Två personer från Mälarenergi undersöker en värmecentral

Byte av din fjärrvärmemätare

Mälarenergi byter infrastruktur för insamling av mätvärden och i samband med detta kommer din fjärrvärmemätare att bytas till en ny modern mätare. Den nya tekniken kommer även att ge Mälarenergi nya möjligheter att övervaka hela ledningsnätet, optimera produktionen samt hitta eventuella nätläckage.

Har du fått ett brev/mejl från Hydrostandard?

Du kommer att få en tid för byte av din fjärrvärmecentral i ett brev eller mejl från Mälarenergis underleverantör Hydrostandard.

1. Bekräfta tidsbokning. När du fått din tid behöver du bekräfta tiden och att någon över 18 år kommer att finnas hemma under den utsatta tiden.

2. Om tiden inte passar - boka en annan tid. Om du behöver boka en annan tid, följ länken nedan. Logga in med kundnumret och referensnumret från brevet. 

Boka om tiden för fjärrvärmemätarbytet

Bytet utförs av Hydrostandards montörer

Hydrostandars montörer ska alltid kunna legitimera sig vid besöket. Skulle du ändå känna dig osäker kan Hydrostandards kundservice hjälpa dig att bekräfta montörens identitet och uppdrag.

Här hittar du Hydrostandards kontaktuppgifter!

Montörerna måste kunna stå obehindrat framför mätaren vid bytet

För att bytet av din fjärrvärmemätare ska gå snabbt och smidigt är det bra om ni innan vårt besök ser till att det inte finns några föremål som blockerar mätaren eller avstängningsventiler.

Hur påverkar det här dig?

Bytet av din fjärrvärmemätare kommer inte att påverka dig speciellt mycket alls. Bytet kommer att utföras av Mälarenergis underleverantör Hydrostandard och tar ca 30-60 minuter. Efter att du har fått den nya fjärrvärmemätaren kommer allt att fungera som vanligt. Varken den nya mätaren eller arbetet med att byta mätaren kommer att kosta dig något.

Användarguide till den nya fjärrvärmemätaren

Instruktion för att navigera i mätaren och vilka värden man kan läsa av:

Installationsguide 403 (för privatpersoner utan Serviceavtal Smart)

Installationsguide 603 (för näringsidkare och dig med Serviceavtal Smart)