Gå till innehållet
Kvinna inlindad i en filt dricker kaffe i en soffa.

Kallt hemma? - Köp ny värmeväxlare

Ofta är en för gammal fjärrvärmeväxlare orsaken till att du inte kan hålla en jämn temperatur hemma. Vi hjälper er med felsökning, reparation och byte till en modern värmeväxlare.

Kontakta oss idag!

En ny värmeväxlare ger jämnare temperatur

Livslängden på en fjärrvärmeväxlare varierar men de håller i allmänhet cirka 25 år. En fjärrvärmeanläggning är normalt väldigt driftsäker. Du kan alltid kontakta oss för en genomgång av din fjärrvärmeväxlare. 

En ny växlare kan ge ditt hus en bättre komfort med jämnare inomhustemperatur och tar mycket mindre plats än en äldre växlare.

När vi byter ut din fjärrvärmeväxlare ingår allt material och arbete i priset. Dessutom ingår borttransportering av den gamla och all kringutrustning som till exempel cirkulationspump, reglerutrustning, ventiler och återisolering. Garantitiden på en ny fjärrvärmeväxlare är från fem år.

Vad kostar byte av värmeväxlare?

Att byta din värmeväxlare kostar ca 45 000 kr inklusive moms med ROT-avdrag.

Vi kan erbjuda avbetalning via Svea Bank för att finansiera bytet. Nedan finns ett räkneexempel på vad den ungefärliga månadskostnaden blir beroende på hur lång återbetalningsperiod man väljer. Förutom nedanstående månadsavgift tillkommer en uppläggningsavgift på mellan 400- 600 kr beroende på vilken återbetalningsperiod man väljer.

Vill du veta mer exakt vad en finansiering via Svea Bank skulle kosta dig får du höra av dig till oss på 021 39 50 50.

Ungefärlig månadskostnad med avbetalning via Svea Bank (för 45 000 kr)

Återbetalningsperiod Ungefärlig månadskostnad
6 månader 7 550 kr
12 månader 3 800 kr
24 månader 2 100 kr
36 månader 1 500 kr
60 månader 1 000 kr
72 månader
900 kr

Fjärrvärmeväxlare plus serviceavtal

När du köper den nya generationens värmeväxlare tecknar du Serviceavtal smart. Din värmeväxlare blir uppkopplad. Det gör att du får en trygg, enkel och komfortabel lösning och kan spara energi och få lägre kostnader. Skulle något ändå inträffa kan vår personal snabbt hjälpa dig - dygnet runt.

Fyll i formuläret så kontaktar vi digför att besvara frågor och ta fram en offert.

Lämna intresse för värmeväxlare