Gå till innehållet
Två tjejer som sommarjobbar

Praktik, examensarbete eller sommarjobb

Pluggar du inom teknik eller energiområdet? Vi behöver dig och din kunskap. När du gör praktik eller exjobb på Mälarenergi får du omsätta dina kunskaper i praktiken och knyter värdefulla kontakter inför framtiden.

Praktik på Mälarenergi

Vi tycker det är väldigt viktigt att det finns ett bra utbyte mellan dig som student och oss som är mitt i arbetslivet. Genom att praktisera hos oss får du chansen att skaffa dig erfarenhet och kunskap, samtidigt som du lär känna Mälarenergi lite bättre. Vi tar emot förfrågningar gällande olika former av praktik men försöker i första hand prioritera dig med obligatorisk praktik i utbildningen.

Praktik

Exjobb på Mälarenergi

Genom att göra ditt examensarbete hos oss får du möjlighet att sätta dina teoretiska kunskaper på prov i verkligheten. Hos oss får du nya idéer och perspektiv, en inblick i vår verksamhet och en möjlighet att lära känna de som kan bli dina framtida kollegor.

Om du vill göra ditt examensarbete hos oss finns två vägar att gå. Du kan antingen söka ett av våra utannonserade exjobb som vi publicerar här kontinuerligt (och då särskilt i anslutning till skolornas uppsatsperioder). Eftersom våra exjobb är baserade på verksamhetens behov, är det på den här vägen vi tillsätter flest.

Men du kan även skicka in ett eget förslag på examensarbete.  Där beskriver du det område du är intresserad av varefter vi stämmer av med de relevanta avdelningarna eller funktionerna i verksamheten. Vi skulle såklart gärna ta emot alla sökande men tyvärr har vi inte den möjligheten.

Ansök om examensarbete

Sommarjobb på Mälarenergi

Du kan söka sommarjobb från och med början av januari till den sista januari. Ibland kan det finnas flera platser på en tjänst, och det anges då i annonsen. 
I första hand prioriterar vi dig som går en utbildning inom teknik- och energiområdet eller någon av de utbildningar som matchar kraven i annonserna. Vi vet även att enstaka återbud och oförutsedda sommarjobb kan dyka upp. Självklart hör vi då av oss till dig som passar den aktuella tjänsten.

Det är den ansvariga chefen och handledaren som gör den slutgiltiga bedömningen av kandidaterna.

Sommarjobb

Exjobb på Mälarenergi

Exjobb – Vad är en smart stad?

Vad är egentligen en smart stad och hur kan det lokalanpassas för Västerås? Det har studenter från Mälardalens högskola tittat närmare på i sitt exjobb tillsammans med Mälarenergi och Västerås stad.

Exjobbare på Mälarenergi
Cecilia sommarjobbade som drifttekniker på Mälarenergi

Sommarjobb som drifttekniker

Jag har läst om förbränningsteknik under första året på min ingenjörsutbildning men inte sett hur arbetet fungerar i praktiken. Jag är spänd men också nyfiken.

Cecilias krönika