Gå till innehållet

Praktik, examensarbete eller sommarjobb

Studerar du och vill testa på hur det är att jobba i en riktig framtidsbransch? Vill du jobba med framtidens kritiska energi- och infrastrukturlösningar och bygga ett resurseffektivt samhälle? Då är det precis din energi vi behöver!

För att klara vårt mål med att leverera energi med nettonoll utsläpp av fossil koldioxid senast 2035 behöver vi alla arbeta tillsammans. Vi behöver arbeta med våra partners, med invånarna i staden och med dig som har ny energi som kan hjälpa oss framåt på resan. Med ny energi skapar vi en värld av möjligheter.

Praktik

Vi tycker det är viktigt att du som student får kontakt med arbetslivet redan under din studietid. Genom att göra din praktik hos oss får du möjlighet att samla på dig erfarenhet och kunskap inför din kommande karriär. Vi tar emot förfrågningar gällande olika former av praktik men försöker i första hand prioritera dig med obligatorisk praktik i utbildningen och går på en av de skolor vi samarbetar med.

Läs mer och sök praktik här!

Examensarbete

När du gör ditt examensarbete hos oss får du möjlighet att sätta dina teoretiska kunskaper på prov i verkligheten. Hos oss får du möjlighet att använda din energi till att testa dina idéer och perspektiv. Du får även en inblick i vår verksamhet och ser vilka utmaningar och möjligheter vi står inför nu och i framtiden. Allt detta får du göra tillsammans med vad som kan bli dina framtida kollegor. Hos oss kan du söka de exjobb som vi annonserar eller skicka in en egen idé.

Läs mer och sök examensarbete här!

Sommarjobb

Varje sommar erbjuder vi sommarjobb i olika delar av vår verksamhet. Tillsammans med dig säkerställer vi att de grundläggande funktionerna så som energi-, vatten- och bredbandslösningar levereras till våra kunder. Hos oss får du en sommar fylld med erfarenheter, personlig utveckling och spännande utmaningar.

Läs mer och sök sommarjobb här!

Exjobb på Mälarenergi

Exjobb – Vad är en smart stad?

Vad är egentligen en smart stad och hur kan det lokalanpassas för Västerås? Det har studenter från Mälardalens högskola tittat närmare på i sitt exjobb tillsammans med Mälarenergi och Västerås stad.

Exjobbare på Mälarenergi
Cecilia sommarjobbade som drifttekniker på Mälarenergi

Sommarjobb som drifttekniker

Jag har läst om förbränningsteknik under första året på min ingenjörsutbildning men inte sett hur arbetet fungerar i praktiken. Jag är spänd men också nyfiken.

Cecilias krönika