Gå till innehållet

Jobba som Drifttekniker på Mälarenergi

Vill du ha ett aktivt arbete med stor variation där du gör skillnad varje dag? Då ska du söka jobb som Drifttekniker hos oss på Mälarenergi. Just nu söker vi flera Drifttekniker med olika inriktning inom både vatten och värme.

Drifttekniker på Mälarenergi

Inom Mälarenergi kan du som Drifttekniker arbeta inom flertalet områden inom organisationen. Mälarenergikoncernen består av flera olika affärsområden och dotterbolag. Rollen som Drifttekniker finns på flera av dessa och ser olika ut beroende på var du jobbar. Det alla roller har gemensamt är att de har ett aktivt och varierande jobb som se olika ut från dag till dag.

Många Drifttekniker tycker att det är en stor del av tjusningen med jobbet - att varje dag är unik och man vet aldrig vad som väntar en. Vanligtvis sätter du och din arbetsgrupp agendan på morgonen och arbetar efter den prioritet som satts upp. För vissa kan det innebära att sitta i ett kontrollrum och bevaka mätvärden, kameror och maskiner och för en annan Drifttekniker kan det innebära att åka runt till olika anläggningar och kunder. 

Du passar som Drifttekniker om du är...

 • Teknikintersserad
 • Ansvarstagande
 • Ordningsam
 • Serviceinriktad
 • Kommunikativ

Vad gör en Drifttekniker på Kraftvärmeverket?

Att jobba som Drifttekniker på Kraftvärmeverket innebär att du och din enhet ansvarar för Värmes produktionsanläggningar. Det innebär att du får kontrollera status på anläggningarna som är i drift, avhjälpa eventuella fel och göra felrapporteringar. Du får även driftsätta, starta och stoppa anläggningar och utföra avställningar, underhåll och enklare reparationsarbeten. 

"Det bästa med att vara drifttekniker är friheten. Du kan själv planera din arbetsdag i stor utsträckning. Det är också ett aktivt jobb vilket gör att du mår bra."

- Fredrik, Drifttekniker Kraftvärmeverket

Se vilka tjänster som är lediga just nu!
En man med varseljacka och skyddshjälm står och håller i en mapp en papper.

Vad gör en Drifttekniker på Distribution Vatten?

Som Drifttekniker på Distribution Drift hos Vatten arbetar du med allmänna arbetsuppgifter kring drift. Det kan exempelvis vara vattenavstängningar mot kund, skötsel av dagvattenanläggningar, avloppstoppar, rutinspolningar av avloppsledningar, kundärenden och massa annat. Du kommer även ha ett tätt samarbete med andra enheter och ni kommer att hjälpas åt när behovet finns. 

Ditt jobb sker till största del ute på vägarna och det är därför av största vikt att du arbetar säkert och följer de föreskrifter som finns.

Det kan även komma att ingå beredskap i tjänsten. 

"Jag älskar mitt jobb! Kollegorna som jag träffar varje dag gör jobbet sjukt roligt. Att vara ute med bilen, träffa alla trevliga kunder och söka efter läckor blir som en tävling."

- Sandra, Drifttekniker på Distributionsnät

Se vilka tjänster som är lediga just nu!

Vad gör en Drifttekniker på Avhjälpande underhåll Vatten?

Som Drifttekniker på enheten Avhjälpande underhåll en kommer du att arbeta med allmänna arbetsuppgifter kring avhjälpande underhåll inom Vatten och Avlopp. Tyngdpunkten ligger på reparationer, rörläggning och schaktning. Viss administration förekommer i arbetet.

Du kommer även att ha ett tätt samarbete med övriga enheter inom avdelningen och hjälps åt när behov uppstår. Därav kan även drift och förebyggande arbeten bli aktuellt. Våra jobb sker ute på vägarna och det är av största vikt att vi arbetar säkert och följer de regler och processer som gäller.

Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

"Det roligaste med jobbet är att det är så stor variation på arbetet. Den ena dagen är inte den andra lik, och att ha förmånen att få jobba med alla fantastiska medarbetare."

- Anna, Drifttekniker på Avhjälpande Underhåll 

Se vilka tjänster som är lediga just nu!

Vad gör en Drifttekniker på Energimarknad?

Som Drifttekniker på Energimarknad ansvarar du för drift och underhåll av distributionsnäten fjärrvärme och fjärrkyla inom områdena Västerås, Skultuna, Surahammar samt Hallstahammar. Du arbetar främst ute i fält med läcksökning, fjärrövervakning och pumpning på fjärrvärmenätet. Det ingår även arbetsuppgifter så som planera och utföra enklare underhållsåtgärder.

Beredskap kan komma att förekomma.

"Som Drifttekniker får jag planera mycket av min dag själv. Vi har även många varierande arbetsuppgifter vilket ger ett varierat arbete och jag får samarbeta med många olika kollegor." 

- Gustav, Drifttekniker Energimarknad

Se vilka tjänster som är lediga just nu!

Vad gör en Drifttekniker på Lokala anläggningar?

Som Driftteknker på Lokala anläggningar ingår drift och underhållsarbete av anläggningarna kylanläggningar, pumpstationer, pelletsanläggningar och reservanläggningar. Du ansvarar bland annat för att kontrollera status på anläggningar i drift, felsökningar, avhjälpa fel och felrapporteringar. Du driftsätter, startar och stoppar anläggningar samt utför avställningar och underhåll med tillsyn, övervakning samt enklare underhålls- och reparationsarbeten.

Som Drifttekniker är det mycket ensamarbete men varje morgon går vi gemensamt igenom dagen och en teamledare fördelar jobben. Vårt område sträcker sig mellan Irsta, Virsbo och Kolbäck. Placeringsort är Västerås eller Surahammar.

Beredskap ingår i tjänsten efter upplärning.

"Jag har fått möjlighet till utökat ansvar och ser med tilltro och glädje framemot den kommande tiden vid Mälarenergi"


- Lucas, Drifttekniker Lokala anläggningar

Se vilka tjänster som är lediga just nu!
Tekniker på Kraftvärmeverket

Vad gör en Drifttekniker på Kundanläggningar?

Som Drifttekniker på Kundanläggningar arbetar du med tillsyn, skötsel, underhåll, installationsarbete och felsökning i både privat och företagskunders fastigheter och hem. I rollen ingår att jobba med merförsäljning genom att se möjligheter, föreslå förbättringar, uppdateringar och optimeringar av de tekniska systemen. Tjänsten innebär både arbete ute i fält och administrativa arbetsuppgifter på kontoret.

Tjänsten innefattar beredskap.

"Jag utvecklas och lär mig nya saker hela tiden. Vi som jobbar som drifttekniker är ett bra gäng och jobbar bra tillsammans. Sedan tycker jag om att känna att jag kan hjälpa kunderna."


- Mikael, Drifttekniker Kundanläggningar

Se vilka tjänster som är lediga just nu!

Vad gör en Drifttekniker inom vattenproduktion?

Som Drifttekniker på Vatten/Vattenproduktion arbetar du med drift och underhåll av våra produktionsanläggningar för dricksvatten i Västerås, Hallstahammar och Surahammar. I rollen ingår att ansvara för den dagliga driften av våra vattenverk, genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll samt vara med att utveckla verksamheten genom förslag på förbättringar. Du deltar aktivt i Koncernens arbetsmiljö/miljöarbete samt verksamhetsutveckling.

Tjänsten innefattar beredskap.

"Jobbet är intressant och väldigt omväxlande eftersom du gör alla arbetsuppgifter som ingår på ett vattenverk."

- Jan, Drifttekniker Vattenproduktion

Se vilka tjänster som är lediga just nu!
Tekniker på Kraftvärmeverket

Hur blir jag Drifttekniker hos Mälarenergi?

 • Utbildning och erfarenhet

  För att få jobba som Drifttekniker hos oss på Mälarenergi behöver du vara utbildad Drifttekniker eller ha tidigare arbetserfarenhet från liknande uppgifter. Om du både har en utbildning och arbetslivserfarenhet från energibranschen och det område du söker dig till är det extra meriterande. 

 • Språk och körkort

  Det är även viktigt att du kan svenska i både tal och skrift då vårt koncenspråk är svenska. Det innebär att våra instruktioner och dokument skrivs på svenska. Det är också viktigt att du har minst ett B-körkort. Inom vissa av våra Driftteknikerroller är det även meriterande om du har truck-, lastmaskin- och BEC-kort.

 • Datorvana och administration

  För att kunna jobba som Drifttekniker är det ett krav att du har god datorvana. Har du tidigare jobbat i affärssystemet är det meriterande då det för en del Drifttekniker ingår en del administration i arbetet.

 • Personliga egenskaper

  Som person tycker du om ett varierande arbete och vilja ta stort ansvar. Du behöver även ha ett bra ordningssinne och vara kommunikativ för att lyckas i ditt arbete som Drifttekniker. Att jobba i grupp är inte något som du har problem med utan du ställer gärna upp och hjälper dina kollegor vid behov.

 • Du identifierar dig med våra värderingar

  Självklart identifierar du dig även med våra värderingar. Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.