Gå till innehållet
Meny

Mälarenergis pressrum

Öppenhet är viktigt för oss på Mälarenergi. På den här sidan har vi samlat information för att underlätta för dig som jobbar inom media.

Presskontakt

Välkommen att kontakta oss på presstelefon 021 - 39 54 91 eller via mejl press@malarenergi.se (bemannas kontorstid) 

 

Nyheter från Mälarenergi

 • 2020-11-03 13:00
  Ett elektrifierat transportsystem i kombination med att Västerås växer kommer öka kraven på elnäten i snabb takt. Mälarenergi och Northvolt har därför samarbetat för att ta fram en lösning som ska jämna ut belastningen på elnätet i samband med laddning av elbilar. Batterilagret som är det första i sitt slag i Mälarenergis elnät väntas sänka effekttopparna vid elbilsladdning med över 80 procent.
 • 2020-10-28 13:00
  ​Mälarenergi och Northvolt har samarbetat för att ta fram ett nytt batterilager som kan kopplas till det lokala elnätet. Som ett resultat invigs nu Northvolts första publika batterilager. Det första i sitt slag i Mälarenergis elnät, som i samarbete med Rocklunda fastigheter installeras i anslutning till laddinfrastruktur för elbilar på Rocklunda i Västerås och medfinansieras av Energimyndigheten.
 • 2020-10-15 14:30
  Mälarenergi har beviljats stöd från Energimyndigheten för att undersöka möjligheterna att avskilja koldioxid från rökgaserna vid Kraftvärmeverket i Västerås. Hur en sådan avskiljningsanläggning bör se ut samt hur koldioxiden kan transporteras och slutligen lagras. Tekniken har stor potential och en genomförbarhetsstudie är ett första steg på vägen till att Mälarenergi kan börja binda in koldioxid.
 • 2020-10-07 13:45
  Nu pågår deltävlingar över hela landet för att utse Sveriges godaste kranvatten. På måndag hålls regionfinalen i Västerås med tio kommuner anmälda. Mälarenergi, innehavare av titeln Svealands godaste kranvatten, är värd för evenemanget som kommer att äga rum på ACC på måndag 12 oktober mellan kl. 9.00-11.30. Tävlingen hålls med gott om utrymme och begränsat antal. Obs föranmälan. Välkommen!
 • 2020-09-21 16:28
  Faunapassagen vid Fiskartorget i Västerås har fått stor uppmärksamhet. Byggd mitt i en känslig kulturmiljö i Västerås mest centrala delar är faunapassagen som hjälper djurliv ta sig förbi kraftverksdammen på många sätt ett unikt projekt. Välkommen till utdelningen av 2020 års Arkitekturpris i Västmanland, träffa representanter på plats onsdag den 23 september kl 17, vid Fiskartorget i Västerås.
 • 2020-09-16 16:46
  Strävan mot det hållbara samhället och nya kundkrav driver på utvecklingen av nya tjänster och ny teknik. Mycket av arbetet för att nå de mål som sats upp inom ramen för hållbar utveckling ligger hos näringslivets innovationskraft. Där kan vi från Mälarenergi vara med och bidra. Som partnerföretag och del i det innovationssystem SynerLeap skapat kan vi tillsammans utveckla marknaden där vi verkar.
 • 2020-09-03 12:52
  Sedan stormen Gudrun 2005 har Mälarenergi trappat upp arbetet med att ersätta luftledningar i hela vårt nätområde med nedgrävd kabel. Nu görs extra insatser i de västra delarna av vårt nätområde där 27 kilometer luftburna ledningar ersätts. För Arboga innebär det ökad trygghet i elförsörjning för boende och företag.
 • 2020-08-20 12:00
  Den nya innebandyarenan i Västerås heter Mälarenergi Arena. Det blev officiellt i samband med invigningen av arenan under torsdagen. Med det får idrotten i Västerås en rejäl knuff framåt och förstärker Rocklundaområdet ytterligare som centrum för sport och evenemang.