Gå till innehållet

Teckna elavtal

Din el kommer från förnybara energikällor så som solkraft, vindkraft och vattenkraft. Sedan är det så klart en bonus att vi är certifierade Schysst elhandel och har branschens bästa kundservice enligt kunderna!

Familj i bostadsrätt

Jag vill teckna ett nytt elavtal

Välkommen till Mälarenergi! Teckna ditt elavtal här, det tar bara två minuter.

Se priser och teckna elavtal
Tjej som sitter i en soffa och pratar i telefon.

Jag vill förlänga mitt elavtal

Logga in på Mitt Mälarenergi så förnyar du snabbt och enkelt ditt avtal.

Förnya elavtalet
Villa med tomt

Ny bostad? Ta med elavtalet.

Du vet väl att du kan ta med dig elavtal även om du flyttar?

Anmäl flytt

Det här får du hos Mälarenergi

 

Teckna ditt elavtal - det tar bara två minuter

Visa mig priser och teckna elavtal

 

 

Frågor och svar om elavtal

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får. Skulle du inte hitta det du söker, eller behöver hjälp att teckna elavtalet, kontakta oss gärna via chatten eller telefon 021-39 50 50.

 • Hur tecknar jag ett elavtal?

  Du kan enkelt teckna elavtal direkt på webbplatsen, alternativt ringa vårt Kundcenter på 021-39 50 50 om du vill ha hjälp eller rådgivning.

  Teckna elavtal

  De uppgifter vi behöver från dig är:

  • namn
  • adress
  • personnummer
  • anläggnings ID (står på din elfaktura och består av 18 siffror)
  • områdes ID (du kan hitta ditt på elomraden.se)

  Har du inte anläggnings ID kan du kontakta din hyresvärd för att få den informationen.

  Det är viktigt att du vet när ditt nuvarande elavtal löper ut samt om du har någon uppsägningstid, så att du undviker brytkostnader i samband med elleverantörsbytet.

  Tänk på att du som bara ska förnya ditt elavtal kan logga in på Mitt Mälarenergi så blir det mycket smidigare och snabbare för dig.

 • Vad rekommenderar ni för elavtal?

  Vilket elavtal som passar bäst för dig är olika beroende på dina individuella förutsättningar. Det beror på vilken elanvändning du har i ditt boende och hur dina ekonomiska omständigheter ser ut.

  Ett fast elavtal ger dig trygghet och kontroll. Du har samma elpris under hela avtalstiden och du har koll på exakt vilket elpris du betalar per kilowattimma, oavsett årstid. Du är med andra ord garderad mot prisändringar under hela avtalstiden. Det är ett bra val för dig som har en lite större elanvändning och vill undvika svängningar av elpriset.

  Ett rörligt avtal följer marknadens utveckling. Avtalsformen har med andra ord ett pris som bestäms av marknadens prissvängningar. Du har ingen bindningstid och kan kostnadsfritt byta till annan produkt när som helst. Det är ett bra val för dig som har en jämn och låg elanvändning och klarar av en tillfällig höjning av elpriset.

  Läs mer om våra avtal

 • Vad innebär utjämnad betalning?

  Utjämnad betalning är en tilläggstjänst på ditt elavtal som innebär att du betalar samma summa varje månad. 

  Vad just du har för månadsbelopp baserar vi på din beräknade årsanvändning för dina tjänster hos oss. Skulle du öka eller minska din användning under året, justeras beloppet vid vår årliga avstämning och du får ett högre eller lägre månadsbelopp kommande år. För 19 kronor i månaden kan du lägga till utjämnad betalning och betala samma summa, varje månad.

  Mer om utjämnad betalning

 • Jag har ett elavtal som ska förlängas, vad gör jag?
 • Vad händer om jag inte förnyat mitt avtal när det löper ut?

  är ditt elavtal är på väg att löpa ut skickar vi ut information om detta till dig cirka 60 dagar innan, med en uppmaning att välja ett nytt elhandelsavtal.

  Om du inte gör något val innan avtalets sluttid får du produkten Fast pris 3 månader, där priset låses tre månader i taget. Det alternativet bör dock alltid ses som en kortsiktig lösning och du kan när som helst under dessa tre månader välja att teckna någon av våra andra avtalsformer.

  Vi rekommenderar alltid att du gör ett aktivt val och tecknar elavtal.


 • Vad händer med mitt fasta avtal på t ex 5 år om jag flyttar innan bindningstiden löpt ut?

  Om du flyttar så följer ditt elhandelsavtal med till ditt nya boende. Det är viktigt att du anmäler flytt i god tid till oss, du kan enkelt anmäla flytt via webben. Du behöver även kontakta ditt lokala elnätsföretag för flyttanmälan. Osäker på vem som äger elnätet där du bor? Här kan du hitta ditt elnätsföretag!

 • Om jag inte kan ta med avtalet till nästa boende, måste jag då betala extra brytkostnad på elavtalet?

  Om du flyttar till ett boende dit du inte har möjlighet att ta med ditt elavtal, till exempel för att boendet har el som ingår i hyran, tar vi inte någon förinlösensavgift.

 • Vad har jag för uppsägningstid på mitt elavtal?

  Din uppsägningstid är beroende på vilken typ av avtal du har. På baksidan av din faktura (under “Elhandel”) kan du läsa om vilket slags avtal du har samt längden och slutdatumet för avtalet. På ett rörligt avtal är uppsägningstiden en kalendermånad. Ett fastprisavtal upphör att gälla vid avtalstidens slut utan krav på uppsägning.

  Tips: du kan se dina avtal och deras längd på Mitt Mälarenergi. Klicka på El i menyn och rulla ner på sidan så kommer du till dina avtal.

 • Vad påverkar elpriserna och hur har elpriserna sett ut historiskt?

  Elpriserna påverkas av en rad olika faktorer. Här kan du läsa mer om vad som gör att elpriserna rör sig upp och ner hela tiden men även hur elpriserna sett ut historiskt. 

 • Välkommen att teckna elavtal med Mälarenergi

  Med Mälarenergi som elleverantör kan du vara trygg. Vi är ett helt kommunalägt bolag som funnits i Västerås sedan starten 1861. Vi äger och driver 42 vattenkraftstationer i Bergslagen samt tar solel från en av Sveriges största solcellsparker.

  Mälarenergi står för hållbar utveckling, både av samhället och miljön. Vi stöttar varje år lokal ungdomsidrott och kultur och vi arbetar målmedvetet för minimerad miljöpåverkan. Förutom att vi satsar på förnybara energikällor, och har 100 procent förnybart i våra elavtal.

  Vad får jag som kund?

  Som kund får du gratis tillgång till Mitt Mälarenergi, på datorn eller som app, där du kan följa din förbrukning, se dina fakturor och mycket annat.  Vi har ett Kundcenter i Västerås dit du alltid kan ringa om du undrar över något. Telefonnumret är 021-39 50 50.

  Är du redan kund hos oss?

  Om du bara ska förnya ditt elavtal: logga in på Mitt Mälarenergi med BankID så förnyar du snabbt och smidigt.

  Förnya elavtal på Mitt Mälarenergi

  Villkor och annat viktigt

  Avtalsvillkor elhandel

  Kundservice och konsumenträtt

  Anvisat avtal och Tillfälligt månadspris

  Dubbel trygghet med omteckningsrätt

  Ursprungsmärkning av elen

  Publicerad av: Mälarenergi AB (elhandel)