Gå till innehållet

Spotpriset idag - dagens elpris per kWh

Här kan du se hur spotpriset på den nordiska elbörsen, Nord Pool, ser ut just nu och i morgon. Spotpriset utgör grunden i det rörliga elpriset och visas i öre/kWh. Perfekt för dig som vill påverka din elkostnad genom att använda el de timmar det är billigare.

För att kunna påverka din elkostnad behöver du ha rörligt elpris, det har du om du har ett Rörligt timprisavtal. Priser för våra andra elhandelsavtal hittar du här.

Vad ligger elpriset på idag?

Spotpriset ändras från timme till timme. Det priset som du ser på den här sidan innefattar inte kostnad för elcertifikat, ursprung, påslag, månadsavgift och moms. Elnätsavgifter ingår inte heller här.

Beräknad effekt (Watt) är ett estimerat snitt av normal användning under angiven tid. Den faktiska kostnaden kan vara högre eller lägre än vad som anges i tabellen då olika fabrikat och inställningar kan påverka effekten. Som exempel används inte lika mycket el när du tvättar i 30 grader jämfört med 60 grader. Observera att kostnaden endast baseras på Nordpools spotpris och innefattar inte kostnad för elcertifikat, ursprung, påslag, månadsavgift och moms. Elnätsavgifter ingår inte heller här.

Följ spotpriset med Rörligt timprisavtal 

För dig som har elhandelsavtalet Rörligt timprisavtal får du nytt elpris varje timme, det är det så kallade spotpriset från den nordiska elbörsen Nord Pool.

Du kan då se vad elpriset är i ditt elområde och alltså styra din elanvändning till timmar på dygnet när priset är lägre. På så vis kan du påverka din elfaktura och elkostnad genom att göra aktiva val. Att styra sin elanvänding på det här sättet är också bra för miljön.

Viktigt att veta är att när spotpriset är lågt går det inte att låsa sitt elavtal på det priset. Fast elpris för Fast elprisavtal sätts annorlunda, läs mer om fast elpris längre ner på sidan.

Vill du också nyttja spotpriset på ett smart sätt? Teckna rörligt timpris idag!

 

Slipp ha koll själv med Förvaltad Elfond

Förvaltad Elfond är vårt rekommenderade elavtal. Elfonden sköts av våra portföljförvaltare och andra elhandelsexperter.
De analyserar marknaden och försöker handla upp mer el när priset är lågt och mindre när priset är högt för att skapa ett attraktivt elpris över tid.
Du får ett nytt elpris varje månad, men elpriset i elfonden ändras på ett mer kontrollerat sätt än för rörligt timpris.

När du har förvaltad elfond så kommer du få uppdateringar om elpriset och elmarknaden från vår elfondförvaltare månad för månad. Där förklarar vi på ett enkelt sätt hur och varför elpriset ser ut som det gör.

Vill du att vi har koll och förvaltar ditt elpris? Teckna Förvaltad Elfond idag!

 

Inga överraskningar med Fast elprisavtal

För dig som vill ha total trygghet kring ditt elpris och inte få några överraskningar på elfakturan är Fast elprisavtal det bästa valet.

Då låser du ditt elpris och du behöver inte hålla koll på elmarknadens svängningar utan har samma elpris under din avtalstid. Det enda som påverkar din elfaktura upp eller ner är om du använder mer eller mindre el.

Vill du ha total trygghet och undvika överraskningar? Teckna Fast elprisavtal idag!

 

Vad kan jag själv göra för att sänka mina elkostnader?

Den billigaste kilowattimmen är den som aldrig förbrukas, så att använda elen på bästa sätt utan att slösa på den är vägen till att sänka sina elkostnader.

Det kan dock vara svårt att veta vad man kan ändra i sin elförbrukning och vad som faktiskt gör skillnad. Därför har vi samlat våra bästa tips för hur du använder elen smartare, får ett energieffektivare hem och sparar pengar.

Ta mig till tipsen för att bli el-smart!

Elmarknaden just nu

Elmarknaden är komplex och det kan vara svårt att förstå vad som påverkar och gör att elpriserna går upp och ned.

Det finns både faktorer som påverkar långsiktigt och kortsiktigt. Det är mycket som spelar in och kan påverka - bland annat väder, årstider och omvärldshändelser.

Det är som sagt många olika faktorer som påverkar elpriset och är du intresserat av att läsa mer om vad som händer på elmarknaden just nu och vilka faktorer som påverkar elpriserna så kan du göra det här - Vad påverkar elpriset?

Dags att fixa nytt elavtal?

Behöver du se över ditt elavtal och teckna ett nytt? Här kan du fixa allt digitalt - och du om det känns lite svårt så finns vi här och hjälper dig!

Jag vill teckna elavtal

Elhandel och elhandelsavtal

Här hittar du allt om Mälarenergi Elhandel och våra elavtal. Massor av information till både dig som är ny och befintlig kund.

Läs mer om elhandel

Nordiska elbörsen - Nord pool

I norden heter den stora elbörsen Nord pool, det är den officiella börsen för elhandel i Nordens länder undantaget Island. Här är elleverantörer och elproducenter med och avgör vad elen är värd här och nu utifrån hur mycket el som produceras och förbrukas vilket går under lagen om utbud och efterfrågan.

Här kommer du till Nord Pool den nordiska elbörsen.

Publicerad av: Mälarenergi AB (elhandel)