Gå till innehållet

Förnya elavtal

Är ditt elavtal påväg att gå ut? Då är det dags att förnya ditt elavtal. Men hur gör man egentligen, hur långt innan behöver man göra det och vad händer om man inte förnyar sitt elavtal? Ja, allt detta reder vi ut här nedan. 

Så här förnyar du ditt elavtal

När du ska förnya ditt elavtal brukar det vara enklast att göra detta via ditt elhandelsföretags "Mina sidor". När du är kund hos oss och behöver förnya ditt elavtal är det enklast att görta det digtalt. Du förnyar ditt elavtal här.

När du förnyar ditt elavtal kan du själv välja vilken typ av avtal du vill ha och om du vill ha din el från vattenkraft, vindkraft eller solkraft. Vi på Mälarnergi erbjuder flera olika typer av elavtal.

Läs mer om våra olika elavtal här.

Kan du inte förnya ditt elavtal själv - kontakta oss

Om du inte kan eller vill teckna avtalet själv kan du alltid ringa till vårt Kundcenter. Vi hjälper dig gärna med dina frågor och att teckna ett nytt avtal.

När ska jag förnya elen?

När det börjar bli dags att förnya elavtalet ska man man alltid få en påminnelse av sin elhandelsföretag. Är du kund hos oss skickar vi ut en påminnelse mellan 60 och 90 dagar innan ditt elavtal löper ut. Du har sedan på dig fram tills dagen innan ditt gamla avtal löper ut att förnya avtalet.

Jag har glömt att förnya mitt elavtal

Om du glömmer att förnya ditt avtal får du självklart el i uttagen ändå, men hamnar på ett avtal med tillfälligt pris. Vår rekommendation är att alltid göra ett aktivt val av elavtal då det oftast är mer fördelaktigt. 

Läs villkoren när du ska förnya ditt elavtal

Vissa elhandelsföretag och andra företag som levererar el har andra villkor när det kommer till att förnya elavtal. Därför är det viktigt att läsa dina avtalsvillkor, så du vet när du behöver teckna nytt elavtal. Hos vissa elhandelsföretag förnyas ditt elavtal på samma längd du haft tidigare automatiskt om du inte gör ett aktivt val, därför är det viktigt att ha extra koll så du som kund inte missar att ändra avtal om du önskar det.

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel)