Gå till innehållet
Meny

Förnya elavtal

Att komma ihåg att förnya ditt elavtal är viktigt för att inte hamna på ett tillfälligt avtal. Men när behöver du teckna ditt nya avtal och framförallt hur gör du? 

Olika elhandelsföretag har olika sätt för att göra det enklare för dig som kund när det kommer till att förnya ditt elavtal. Något som alla är skyldiga att göra är att påminna sina kunder minst 60 – 90 dagar innan kundens elavtal löper ut. Informationen ska enligt lag skickas via mejl, sms eller vanlig post.

Så gör du för att förnya elavtal

När du ska förnya ditt elavtal brukar det vara enklast att göra detta via ditt elhandelsföretags "Mina sidor".

När du är kund hos oss och behöver förnya ditt elavtal är det enklast att göra det genom att logga in på Mitt Mälarenergi. När du loggar in väljer du först vilken anläggning det gäller, om du till exempel har ett fritidshus också. Sedan väljer du vilken typ av avtal du vill ha. Hos oss kan du välja avtal med rörligt pris, fast pris i olika längder (sex månader till fem år) och Mix 50/50 som är en kombination av rörligt pris och fast pris i ett år. När du valt typ av avtal väljer du om du vill ha din el från vattenkraft, vindkraft eller solkraft.

Kan du inte förnya ditt elavtal själv - kontakta oss

Om du inte kan eller vill teckna avtalet själv via Mitt Mälarenergi kan du alltid ringa till vårt Kundcenter. Vi hjälper dig gärna med dina frågor och att teckna ett nytt avtal.

När ska jag förnya elen?

När det börjar bli dags att förnya elavtalet ska man man alltid få en påminnelse av sin elhandelsföretag.

Om man är kund hos oss skickar vi ut en påminnelse mellan 60 och 90 dagar innan ditt elavtal löper ut. Du har sedan på dig fram tills dagen innan ditt gamla avtal löper ut att förnya avtalet. Om du glömmer att förnya ditt avtal får du självklart el i uttagen ändå, men hamnar på ett avtal med tillfälligt pris. Vår rekommendation är att alltid göra ett aktivt val.

Läs villkoren när du ska förnya ditt elavtal

Vissa elhandelsföretag och andra företag som levererar el har andra villkor när det kommer till att förnya elavtal. Därför är det viktigt att läsa dina avtalsvillkor, så du vet när du behöver teckna nytt elavtal. Hos vissa elhandelsföretag förnyas ditt elavtal på samma längd du haft tidigare automatiskt om du inte gör ett aktivt val, därför är det viktigt att ha extra koll så du som kund inte missar att ändra avtal om du önskar det.

Publicerad av: Mälarenergi Försäljning AB (elhandel)