Gå till innehållet
Meny

Byta elavtal - så enkelt byter du

Har du börjat fundera på att byta ditt elavtal? Du kanske har ett rörligt elavtal och funderar på att skaffa ett elavtal med fast pris. Eller du kanske ska flytta? Vi hjälper dig med alla saker som kan vara bra att tänka på när du ska byta elavtal.

Första stegen för att byta elavtal

Börja med att kolla upp vad du har för elhandelsföretag idag. Försök även ta reda på om du har uppsägningstid eller bindningstid. När du tecknar ett nytt elavtal behöver du själv säga upp ditt tidigare elavtal. Skulle du teckna ett elavtal utan att ha sagt upp ditt gamla kan du drabbas av extra kostnader. 

Om du ska flytta kan du oftast ta med ditt avtal till den nya adressen. Det brukar inte heller kosta något extra att avsluta ditt elavtal om du säger upp det på grund av en flytt. 

Du kan byta elavtal genom att teckna ett nytt

När du vet när ditt gamla elavtal går ut kan du nu teckna ett nytt. Tänk på att jämföra lite olika elhandelsbolag så att du är säker på att du får ett bra elavtal hos ett bra elhandelsföretag.

För att teckna ett elavtal hos oss skaffar du enklast ett avtal via, teckna elavtal. Du får då fylla i ditt postnummer för att se våra olika elavtal och våra priser. Hos oss kan du välja om du vill ha rörligt pris, fast pris eller varför inte välja Mix 50/50 som är hälften av din förbrukning till ett rörligt pris och hälften till ett fast pris. I alla våra elavtal ingår förnybar energi i form vattenkraft, solkraft eller vindkraft.

Se våra elpriser och skaffa elavtal


Osäker på hur du ska byta elavtal? Vi hjälper dig!

Om du skulle vara osäker på vilket avtal du ska välja så kontaka oss. Vi hjälper dig gärna. Hos oss ingår även alltid energirådgivning via telefon. 

Kontakta oss på telefon 021-39 50 50 . Det går såklart även bra att chatta med oss.