Gå till innehållet
Meny

Våra specialsajter

För skolor och elever

Låt dina elever inspireras och lära sig om hur vattnet renas eller hur elen kan komma till uttaget hemma. Vi vill gärna samarbeta med skolan, varje år tar vi emot mängder av skolelever på studiebesök.

Elsajten

Elsajten är anpassad till Lgr11 och hjälper dig som lärare att utveckla elevernas förmågor i naturvetenskap, framför allt i ämnet fysik och i viss mån i ämnet teknik. Elsajten ger en interaktiv lektion och kompletteras med laborationer och material för läraren.

Till Elsajten

Vattensajten

Vattensajten är anpassad efter LGR 11. Vattnets kretslopp visas i fem steg: i Mälaren, på vattenverket, i hushållen, på avloppsreningsverket och tillbaka i Mälaren. Vattensajten kompletteras med experiment, kunskapstest och information för läraren.

Till Vattensajten

Mellanstadieklasser – vill ni lära er mer om vatten?

Då är ni välkomna att besöka Hässlö Vattenverk eller Kungsängens avloppsreningsverk. Vi går en rundtur i anläggningen och lär oss hur det går till att göra gott dricksvatten av Mälaren och hur vi renar avloppsvattnet – både historiskt och hur det fungerar nu.

För högstadiet och uppåt

Mälarenergi erbjuder studiebesök på flera av våra anläggningar. Läs mer om dem och boka redan idag!

Boka studiebesök

Samarbete med skolan

Vi på Mälarenergi har sedan länge ett nära samarbete med skolor i vår region och det vill vi självklart fortsätta med. Hör gärna av dig till oss om du har några idéer eller undrar över något

Kontakta oss

Vattenresan - förskole- och lågstadiepaketet

Ni som går i förskolan och lågstadiet kan först lära er om vatten på Vattensajten och sedan beställa vårt paket som innehåller:

  • Sagoboken Vattenresan till alla barnen.
  • Broschyren Tänk på vad du spolar ner i avloppet – som är riktad till föräldrar.
  • Klistermärken till alla barnen.
  • Diplom till klassen.
  • Affisch till klassen.
Beställ förskole- och lågstadiepaketet

Vad är teknik?

Det här är teknik - och därför är det både kul och viktigt att arbeta  som tekniker och ingenjör! Energi- och teknikföreläsningarna är en del av lösningen!

Vad får man egentligen spola ner i toan?

Det finns en massa saker som folk spolar ner men som vårt reningsverk faktiskt inte klarar av att rena. Här hittar du de vanligaste!

Saker som inte hör hemma i avloppet

Hur blir vattnet i duschen varmt?

Har du funderat på hur vattnet i duschen kan vara varmt? Och att elementen kan vara varma på vintern Lär dig om fjärrvärmens väg hem till dig. 

Så fungerar fjärrvärmen

Spana in i framtiden

Vad kommer behövas för att samhället ska fungera även i framtiden? Smarta lösningar som är bra för miljön och människorna. En del av dem kan du se i våra filmer om Framtidens samhälle.

Framtidens samhälle

Skolprojekt och samarbeten