Gå till innehållet
Meny

Välj ett schysst elavtal!

När du tecknar ett elavtal med oss bidrar du till en hållbar utveckling, av både miljön och samhället. Din el kommer från förnybara energikällor så som solkraft, vindkraft och vattenkraft. 

Sedan är det så klart en bonus att vi är certifierade Schysst elhandel och sägs ha en av branschens bästa kundservice.

Teckna ditt elavtal här
Landskap i solnedgång
En kille ligger på gräset och njuter av solen

El från sol, vind och vatten

Välj en elhandlare med egen produktion av vattenkraft och solel. Vi driver 41 småskaliga vattenkraftstationer i Västmanland, Bergslagen och Värmland. Vår solpark är en av Sveriges största.

Visste du förresten att Mälarenergi byggt faunapassager förbi flera av vattenkraftstationerna, för att hjälpa fiskar och andra vattenlevande djur. Faunapassagen i Svartån vann till och med Västmanlands arkitekters arkitekturpris 2020.

Logga på schyst elhandel

Schysst elhandel - tryggt för dig

När du väljer Mälarenergi kan du vara trygg. Vi är certifierade med ”Schysst elhandel”, en garanti för att vi är en öppen, transparent och pålitlig elhandlare.

Certifieringen har vi fått från branschorganisationen Energiföretagen Sverige.

Schysst elhandel
Tjej som sitter i en soffa och pratar i telefon.

Betala samma belopp varje månad

Slipp överraskningar. Lägg till Utjämnad på ditt elavtal så fördelar du dina kostnader jämnt över hela året. Du betalar varken mer eller mindre än du gör annars, men du slipper de extra höga räkningarna på vintern. Det kallar vi enkelt och tryggt.

Utjämnad betalning
Säljare av elavtal med förnybar energi.

Vilket elavtal passar mig? Vi hjälper dig välja elavtal.

Rörligt pris, fast pris eller kanske en mix av dessa? Vilket elavtal som är bäst beror på vad just du föredrar. Kanske föredrar du trygghet och vill veta vad du har för elpris eller kanske vågar du ha rörligt elpris för att själv kunna använda el när priset är som lägst. Eller varför inte en mix av dessa? Läs mer om våra olika elavtal och vad som passar dig!

Läs mer om våra olika elavtal

Energitorget - Företag, köp närproducerad solel!

Nu kan alla företag köpa solel från lokala företag i Sverige som har egen solelsproduktion. Perfekt för er som inte har möjlighet att ha egna solpaneler men ändå vill ha närproducerad förnybar el. På listan för producenter hittar ni olika företag, lantbrukare och bostadsrättsföreningar. Som alltså har egna anläggningar för produktion av solkraft. Ni kommer på så vis både veta exakt var elen kommer från och även att det är en producent i er närhet. Perfekt för er som bryr er om miljön och framtiden!

Läs mer och reservera solel

Håll dig uppdaterad med Mitt Mälarenergi

Vill du följa din elanvändning, eller kontrollera att senaste fakturan verkligen blev betald? När du blir kund hos oss får du kostnadsfritt ett konto på Mitt Mälarenergi. Du loggar in med BankID via länken Logga in (finns på varje webbsida).

PS. ett tips är att ni kan vara flera i hushållet som delar på samma konto, men var och en loggar in med sitt egna BankID.

Dags att förnya ditt elavtal?

Håller ditt elavtal på att gå ut? På Mitt Mälarenergi kan du förnya ditt elavtal - oavsett om du bara vill förlänga det eller byta till ett annat avtal. Logga in med BankID och få dina uppgifter förifyllda.

Förnya elavtal (för dig som redan har elavtal hos oss)

Tilläggstjänster

Övrig information

Publicerad av: Mälarenergi AB (elhandel)