Gå till innehållet

Hyra brandpost eller festivalrör

I första hand hänvisar vi till att vattenuttag sker via våra vattentankstationer.

Där vattenuttag från våra vattentankstationer inte är möjligt kan det, för företag och föreningar, finnas möjlighet att hyra brandposter för vattenuttag i Västerås, Hallstahammar och Surahammar.

För att hyra en brandpost behöver du göra en anmälan för tillfällig anslutning. Ange i anmälan vart vatten önskas och vad det ska användas till. När vi undersökt förutsättningarna återkommer vi i ärendet. Avgift för hyra av brandpost debiteras enligt Mälarenergis prislista (VA-taxa).

Mälarenergis brandposter är låsta och det är inte tillåtet att ta vatten från en brandpost utan att först få brandposten öppnad av Mälarenergis personal. För vattenuttag ur Mälarenergis brandposter ska en brandpostmätare från Mälarenergi användas. Brandpostmätaren monteras av vår mätartekniker. Mälarenergi lånar även ut T-nyckel (ventilnyckel) och övergång till smalslang (klokoppling). Om slang behövs får kunden själv ordna med det.

Behövs dricksvatten för ett evenemang erbjuder Mälarenergi festivalrör med två tappkranar, detta mot samma kostnad som att hyra en brandpost. Ange i kommentarsfältet i anmälan om festivalrör önskas. Festivalrör monteras och tas ner av vår mätartekniker.

För frågor om brandpostmätare kontakta vårt kundcenter på telefon 021-39 50 50 eller maila post@malarenergi.se så kommer någon att återkomma till er.