Gå till innehållet

Det här gäller om du vill säga upp ditt elavtal

Vill du säga upp ditt elavtal så bör du tänka på några saker. Dels hur lång uppsägningstid du har eller om du har en viss bindningstid och vill bryta elavtalet i förväg. Vill du verkligen avsluta ditt elavtal eller är det kanske bara så att du vill flytta med det till en ny adress. Här reder vi ut allt!

Uppsägning av elavtal

Till att börja med bör du ställa dig frågan varför du vill säga upp ditt elavtal. Är det något som inte har fungerat som det ska? Hör gärna av dig till oss och berätta vad som inte fungerar så kan vi försöka rätta till problemen och ge dig en bättre upplevelse. Har du fått bättre pris hos ett annat elhandelsföretag? Läs gärna mer om att jämföra pris och elavtal i vår Kunskapsbank , här förklarar vi vilka delar du ska titta på och hur du jämför elpriser. Var också uppmärksam på kampanjer som plötsligt kan övergå till ett mycket högre pris och termen el till inköpspris – vad ingår egentligen och vad blir det slutgiltiga priset.

Ska du flytta? Klicka här!

Varför ska du stanna kvar som kund hos Mälarenergi

Vi vill såklart ha kvar dig som kund, men om du väljer att lämna oss är du alltid välkommen tillbaka. Här listar vi några saker som kanske får dig att vilja att stanna:

Uppsägningstid för elavtal – avsluta elavtal eller bryta elavtal i förtid

Har du våra elavtal Förvaltad Elfond eller Rörligt Pris så har du ingen bindningstid utan bara en uppsägningstid på tre respektive en månad. Om du däremot har något av våra Fast pris-avtal eller Mix 50/50 så är du bunden på den tid du valde när du tecknade. Vill du bryta elavtalet i förväg genom att teckna avtal med ett annat elhandelsföretag så får du betala en brytkostnad. Den räknas ut som en kostnad per kilowattimme (kWh) plus en administrativ avgift. Läs mer i de allmänna avtalsvillkoren vad som gäller för dig.

Ta med ditt elavtal till en ny adress

Du kanske inte alls vill säga upp ditt elhandelsavtal utan bara vill ta med det till en ny adress. Något som är väldigt enkelt för dig då det går automatiskt när du anmäler flytt för vilket elnätsområde du ska bo i. 
Var ska du flytta?

  • Flyttar du till en ny adress inom vårt elnät (alltså Västerås, Köping, Arboga, Kungsör och Hallstahammar)
  • Flyttar du till vårt elnät från ett annat elnät?
  • Flyttar du till ett annat elnät från vårt elnät?

Har du svarat ja på någon av dessa frågor så kan vi hjälpa dig! Självklart kan du lätt fixa flytten digitalt hos oss. På vår sida Flyttanmälan kan du anmäla flytt både för ditt elhandelsavtal och för elnät. Här hittar du också massor av matnyttig information kring el, elavtal och flytt!

Hjälpmedel för dig som är kund

Är du kund hos oss kan du logga in på Mitt Mälarenergi. Där kan du se allt från förbrukning till fakturor. Kika in redan idag!