Gå till innehållet
Ungdomar i ring som tittat på varandra

Tillsammans utvecklar vi det samhälle vi alla delar

För oss är det viktigt att människorna i vårt samhälle mår bra och får en chans att utvecklas. Därför sponsrar vi en rad olika företeelser som täcker in samhälle, kultur och idrott. Vi har också nära samarbeten med regionens skolor och tar ofta emot studiebesök till våra anläggningar.

För att uppmuntra en hälsosam livsstil för alla har Mälarenergi tillsammans med lokala idrottsföreningar skapat de egna arrangemangen Mälarenergi Stadslopp, MälarenergiCup Innebandy och Mälarenergi Night Run.

Kultur

Turbinhuset i skymning

Kulturnatten

Ett årligt och mycket uppskattat evenemang där vi bl.a. har öppet hus i kraftstationen Turbinhuset vid Svartån. Turbinhuset byggdes 1891 och är Västerås äldsta vattenkraftstation som fortfarande är i drift. Kraftstationen var också den avgörande anledningen till att Asea (ABB) hamnade just i Västerås.

Orkester på scen

Västerås Konserthus

Det vackra konserthuset hade närmare 100 000 besökare senaste året. Som partner får vi tillgång till exponering och biljetter till arrangemang som vi dels lottar ut till våra kunder och dels använder för riktade kundaktiviteter.

Västerås konserthus

Samhälle

Ett gult hjärta med text

Krafttag mot mobbning och kränkningar

Tillsammans med VIK Hockey hjälps vi åt att
öka den sociala hållbarheten där mobbning och
kränkningar är ett stort problem. 

Man i bi-dräkt framför bikupa

Biologisk mångfald

Mälarenergi är precis som bin – samhällsbyggare! Vi vet att bin är livsviktiga för vår livsmedelsförsörjning. Därför har vi nu startat projektet – Bli samhällsbyggare! tillsammans med Västerås Biodlarförening, Rotary och Naturskolan Asköviken. 

Bli samhällsbyggare

Idrott
Våra arrangemang

Mälarenergi Nightrun

Mälarenergi NightRun

Logotyp Mälarenergi Night Run

Månen och stjärnorna får hjälp av pannlampor och eldar att lysa upp din löpväg. Loppet bjuder på två sträckor, med dam- och herrklasser, lång (13 km) och kort (5 km). Underlaget blir mestadels grusväg, med en avslutning på asfalt. Löparna transporteras med buss till starten i Surahammar och alla tar sig med egen kraft till målet i Skultuna. 

Mälarenergi NightRun anordnas av Västerås SOK och Surahammars SOK.

Mälarenergi NightRun
Innebandyspelare i MälarenergiCup

MälarenergiCup Innebandy

Logotyp Mälarenergi Cup innebandy

MälarenergiCup arrangeras av Västerås Innebandy under tre dagar i april. Redan första året (2009) visade det sig att cupen är en av Sveriges största innebandyturneringar. Huvudarena är ABB Arena Syd och de flesta hallarna ligger i anslutning till Rocklunda området i Västerås. I den region där Mälarenergi verkar är innebandyintresset stort. Vi är stolta över att vara huvudsponsor och kunna erbjuda såväl spelare, ledare som familjer en storturnering på en central plats i Mälardalen.

Mer om Mälarenergi cup
Mälarenergis Stadslopp

Mälarenergi Stadslopp

Logotyp Mälarenergi stadslopp i Västerås

Mälarenergi Stadslopp arrangerade av Västerås Friidrott första gången 2009. Motionsloppet är uppdelat i två distanser, en kortare om 5 km och en längre på 10 km. Genom Mälarenergi Stadslopp ges deltagarna möjlighet att utifrån egna förutsättningar löpa i centrala delarna av Västerås. Redan första året blev motionsloppet en folkfest för såväl deltagare som åskådare. Mälarenergi Stadslopp bidrar även ekonomiskt till att utveckla friidrotten i Västerås, något som gynnar såväl elitutövare som motionärer.

Mälarenergi Stadslopp

Idrott
Våra sponsrade lag

Team Mälarenergi bordtennisklubb

Team Mälarenergi BTK

Regerande svenska mästarinnorna Köpings Bordtennisklubb - Team Mälarenergi BTK, är ett mycket framgångsrikt damlag som vi stöttat på vägen mot 2009 års SM-guld. Förutom elitlaget har klubben en mycket fin ungdomsverksamhet och i Köping finns landets enda bordtennisgymnasium. Dessutom har Köping en pingisarena dit vi bjuder in kunder för att titta på bordtennis i toppklass.

Läs mer på teammalarenergi.se

Skiljebo SK

Skiljebo SK är Västmanlands största ungdomsförening med över 50 lag i seriespel och en väl fungerande ungdomsverksamhet med både bredd och topp. Skiljebo SK anordnar varje år en av Sveriges största fotbollscuper, Aroscupen, där ungdomslag från när och fjärran får möjlighet att träffas och tävla. Genom vår sponsring av föreningen når vi såväl våra lokala kunder i Västerås som alla ”fotbollsföräldrar” som varje år besöker Aroscupen.

VSK-Bandy

Västerås förknippas mycket med bandy och många av våra företagskunder är också väldigt bandyintresserade. Vi arrangerar årligen en träff där vi är med och får träffa klubbens sponsorer och på så sätt skapa en bra relation till våra företagskunder.

VSK-bandy

Arboga hockey

Hockeyn i Arboga är en viktig del av det lokala idrottslivet. Vi är med på både kund- och personalaktiviteter här. Dessutom sponsrar vi sommarskolan där ungdomarna får varsin vattenflaska av oss.

Arboga hockey

VIK-Hockey

Hockey är stort i vårt närområde. Många av våra företagskunder är väldigt hockeyintresserade. Därför samarbetar vi numera mest runt en mycket populär träff med några av våra viktigaste kunder som bjuds in till en spännande match, både på isen och med våra stadsnätssäljare.

VIK-hockey

VästeråsIrsta-Handboll

Handboll är en stor sport bland ungdomarna i Västerås. Vi tycker att VästeråsIrsta HF ställningstagande i frågor som utbildning av spelare, värderingar, nivåanpassad idrott, alkohol och droger, är viktigt för ungdomarna att lära sig. Vi stödjer deras verksamhet eftersom vi når ut till många och kan bidra till en sund, sportslig inställning.

VästeråsIrsta handboll

Golfklubbar

Golf är perfekt för att bygga affärsrelationer och samarbetet med klubbarna handlar om att vi vill exponera oss gentemot företagarna i närområdet. Vi samarbetar med fyra golfklubbar, Köpings GK, Surahammar GK, Västerås GK och Frösåkers GK.

Läs mer om:
 Köpings GK, Frösåkers GK

Riktlinjer för sponsring

Vad vi väljer att sponsra varierar över tiden. Det ska följa våra riktlinjer och stärka vår verksamhet.

Just nu ser vi över vår sponsringsstrategi och kan därför inte ta in några nya förfrågningar. Vi ber er återkomma! 

Mälarenergi är idag ett starkt varumärke. En bidragande orsak till detta är bland annat vår medvetna och konsekventa satsning på sponsring. Från att tidigare ha inriktat vår sponsring på framför allt idrott, inriktar vi oss nu mer på samhällssponsring. Vi månar om att sprida våra sponsringssatsningar geografiskt inom vårt område och vill medverka till att inspirera lokala företag och boende att engagera sig i evenemang och aktiviteter.

Mälarenergis sponsring ska:

 • Stödja Mälarenergis affärsverksamhet direkt eller indirekt
 • Bidra till att stärka varumärket och skapa en positiv bild av Mälarenergi
 • Bidra till ett bekvämt liv och en bra livsmiljö i Mälardalen
 • Vara allsidig när det gäller vår geografiska marknad och våra kundgrupper
 • Innebära tydliga motprestationer
 • Bygga på långsiktiga samarbeten under avtalsenliga former

Mälarenergi undviker att sponsra:

 • Politiska eller religiösa organisationer
 • Aktiviteter som kan skada vår miljö
 • Aktiviteter som kan uppfattas som oetiska
 • Organisationer som enbart inriktar sig på välgörenhet, eftersom detta ej är att betrakta som sponsring
 • Föreningar, grupper eller företag vars värden förknippas med diskriminering