Gå till innehållet
Installation av solceller på ett tak

Solceller och solpaneler

Funderar du på att börja producera solel, eller har du redan solceller på taket och vill sälja din överskottsel - här har vi samlat information för dig.

Det är många som vill ansluta solceller till elnätet just nu

Det är just nu en hög efterfrågan på anslutningar och förändring av anläggningar. Vi gläds åt att så många vill ansluta sig till vårt elnät, eller förändra sin anläggning. Vi gör vårt yttersta för att hantera alla ärenden så skyndsamt som möjligt och är tacksamma för er förståelse.

Kontakta er installatör i första hand för att säkerställa att en föranmälan har inkommit till Mälarenergi.

Sälj din solel - för dig med anläggning som är mindre än 10 kW

Har du en solcellsanläggning med effekt under 10 kW och vill sälja den solel du inte använder själv? Klicka in dig här för teckna ett produktionsavtal så köper vi din solkraft!

Solproduktionsavtal mindre än 10 kW

Sälj din solel - för dig med anläggning som är större än 10 kW

Har du en solcellsanläggning med effekt över 10 kW och vill sälja den solel du inte använder själv? Klicka in dig här för teckna ett produktionsavtal så köper vi din solkraft!

Solproduktionsavtal över 10 kW

Artiklar om solel

Energieffektivisering hos Sporthallen i Hallstahammar

Sporthallen i Hallstahammar har genomgått en stor förändring under 2019 och 2020. Mälarenergi har bland annat bytt ut hela ventilationssystemet och all belysning. Det har lett till en stor energibesparaing, och det nya inomhusklimatet uppskattas av både besökare och personal. – Vi på Mälarenergi är glada att vi fått förtroende av Sporthallen att genomföra förändringarna. […] Läs hela nyheten