Gå till innehållet
Flygbild över lägenhetshus

Energikartläggning EKL

En energikartläggning från Mälarenergi ger dig kunskap om vad som effektiviserar driften av dina tekniska system, minskar din energiförbrukning och dina kostnader.

Mälarenergi har under många år erbjudit energikartläggning (EKL) och energitjänstavtal. Vi har i genomsnitt sänkt energianvändningen hos våra kunder med 25-30 % och hos vissa kunder har det handlat om så mycket som 50-60 %. Sedan februari 2016 har vi certifierade energikartläggare enligt Energimyndighetens krav.

  • Det här får ni:
  • Genomgång och statusbedömning av byggnadens tekniska system
  • Översikt av energianvändning och ekonomi
  • Förslag på energieffektiviseringsåtgärder
  • Muntlig presentation och rapport

Vi har lång erfarenhet av energikartläggning, i olika typer av byggnader och tekniska system. Resultatet av kartläggningen presenteras i en muntlig presentation och en rapport. Vi kan även hjälpa dig att genomföra de föreslagna åtgärderna.

Våra certifierade energikartläggare genomför alltid energikartläggningar enligt lagen om energikartläggning i stora företag (2014:266).

Referensprojekt

Energikartläggning och komfortavtal för Samfälligheten Spikverket, Västerås

Samfälligheten sökte en partner som kunde ta ett helhetsansvar för värmesystemet. En energikartläggning genomfördes som resulterade i ett antal förbättringar som fasta temperaturloggers, uppdaterad undercentral med nya pumpar och styrsystem samt nya begränsade termostater. Samarbetet har även lett till ett långsiktigt komfortavtal på 8 år (2018).

Energideklaration och förbättringar för BRF Stensjöpärlan, Kvicksund

Genomförande av energideklaration samt förslag till förbättringar för BRF Stensjöpärlan (2019).

Energibesparing och effektivisering för Mälarhamnar AB

Vi har genomfört ett antal energibesparande och effektiviserande åtgärderför Mälarhamnar, som Vi började med en energikartläggning och har sedan genomfört utbyte till LED-belysning samt värmeentreprenader (2016-2019).

Ja kontakta mig om energikartläggning