Gå till innehållet
Meny

Köp närproducerad förnybar el

Bryr ni er om framtiden och miljön? Då har vi produkten för er! Nu kan ert företag köpa solel från lokala företag i Sverige som har egen solelsproduktion.
Perfekt för er som inte har möjlighet att ha egna solpaneler men ändå vill ha närproducerad förnybar el.
På listan för producenter hittar ni olika företag, lantbrukare och bostadsrättsföreningar. Som alla har egna anläggningar för produktion av solkraft.
Ni kommer på så vis både veta exakt var elen kommer från och även att det är en producent i er närhet.
Perfekt för er som bryr er om miljön och framtiden!

Vad kostar det?

När ni köper el från en producent i vår lista får ni ett tilläggsavtal utöver ert vanliga elavtal. Ni betalar alltså det vanliga elpriset i det ordinarie elavtalet (exklusive ursprungsgarantier). Priset för tilläggsavtalet är 5 öre per kWh extra utöver det. Med andra ord betalar ni för ursprungsgarantierna från producenten. Dessa ursprungsgarantier är öronmärkta och ni är garanterade att få rätt ursprungsgarantier. Låter det krångligt? Oroa er inte, vi sköter all administration. Ni behöver bara välja producenter och skicka in er reservation. Resten sköter vi!
Observera att ni måste köpa så mycket el som ni tror att ni kommer använda.

Ingrid Österlund

Frågor & funderingar?

Hör av er till Ingrid Österlund som svarar på alla era frågor. Ni når henne på 021 - 39 52 88 eller ingrid.osterlund@malarenergi.se. 
Du når oss även på 021 - 39 52 00.

Reservera solel - såhär gör du:


1. Hitta till Energitorget

Klicka in dig på sidan med producenterna. Titta vilken eller vilka producenter du skulle vilja köpa av.

2. Välj producenter

När du bestämt vilken eller vilka producenter du vill handla av klickar du i välj på producenterna. De blir då markerade.

3. Reservera

Efter att du valt producenter och du ser att de är markerade klickar du på reservera (knapp finns både högst upp och längst ner i listan).

4. Berätta vem du är

Efter du tryckt på reservera kommer du till en ny sida där du skriver i kontaktuppgifter.

5. Hur mycket el vill du köpa?

När du gått igenom stegen med kontaktuppgifter ska du ange hur mycket el du gör av med på ett år. Det är svårt att veta exakt hur mycket el man kommer att göra av med, därför kan du utgå från tidigare år och skriva in en uppskattad förbrukning. Du klickar sedan i hur mycket el du vill köpa av respektive producent. (Har du bara valt en blir detta förifyllt). Observera att du måste välja att köpa el för hela din elanvändning. Skriver du i mindre kommer ett felmeddelande upp.

6. Skicka in!

När du gått igenom alla dina steg trycker du på skicka in. Du har då gjort en reservation och vi kommer att kontakta dig för att stämma av alla uppgifter och teckna ett avtal för den el du vill köpa. Reservationen innebär alltså inte att du har tecknat ett avtal, däremot blir elen reserverad och dras bort från producenten för att det inte ska bli dubbelbokningar.