Gå till innehållet
Meny

Så bra är ditt tak för solel - testa med Solelskollen

Gör din egen solel. Mälarenergi har flera kompletta solcellspaket som gör att du snabbt kommer igång med solelsproduktion. Vi hjälper dig på vägen.

Så mycket solel kan du få från ditt tak - testa med Solelskollen
Montering av solpaneler

 

Vill du veta mer om solel och laddplatser?

Kom och träffa Mälarenergi på Västerås Stads temakväll på Aros Congress Center den 27 september kl 17-20 och prata med oss om vad vi kan erbjuda inom nyckelfärdiga solelsanläggningar och laddplatser för just ditt hus. Kvällen är kostnadsfri och riktar sig både till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Under kvällen håller Bengt Stridh och Energikontoret i Mälardalen föreläsning mellan kl. 18-19. Mellan kl. 19-20 har du möjlighet att prata oss och övriga utställare på en mässa och få råd och tips om installation av solpaneler och laddplatser för elfordon.  

För att delta i kvällen: anmäl dig till energiradgivning@vasteras.se

För mer info, se Västerås stads webbplats

Så kommer du igång

Hur gör man för att bli solelsproducent? Här kan du läsa mer om hur du kommer igång.

Kom igång med solelsproduktion
Vy över bostadsområde

Kompletta paket för privatpersoner

Med ett komplett solcellspaket från Mälarenergi är du snabbt igång med att producera din egen solel. Vi hjälper dig med montage och installation. I paketen finns allt du behöver för att komma igång.

Riktpriserna är inklusive montage, installation och moms. Självklart kan vi skräddarsy paketen efter dina behov eller önskemål. Priserna gäller tillsvidare med reservation för framtida prisändringar. Du får alltid en offert innan beställning. Priset avser paket inklusive standardinstallation med ovanpåliggande paneler på vanligt sadeltak på 1–1,5 plans villa med tegel- eller betongpannor. Vid leverans och installation utanför Mälarenergis elnätsområde (Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga och Kungsör) tillkommer frakt- och reskostnad. Erbjudandet gäller privatpersoner.


Prenumerera på nyheter om solel

* indicates required
Vårblomma

Sälj din el till oss

Anslut din solcellsanläggning till elnätet och bli så kallad mikroproducent. När du är inkopplad så kan du sälja din överskottsel till en elhandlare, till exempel Mälarenergi.

Sälj din överskottsel
Exempelbild från solens instrålning

Passar läget på ditt hus för solelsproduktion?

Det finns många saker som avgör hur bra ditt hustak passar för solelsproduktion, bland annat takets lutning, yta, läge och eventuella skuggor från träd. Gå in på Solkartan - det ger dig en uppfattning om hur väl lämpat just ditt hustak är för solelsproduktion.

Solkartan för Västerås

Solel